liberinteleorman.ro

Emilian Bomboe a dat raportul!

3 februarie 2015

Monica Vasilescu

casa de pensii teleorman

Activitatea Casei Județene de Pensii Teleorman este apreciată ca fiind foarte bună, forul  îndeplinindu-și misiunea în toate cele stabilite în acest an. În cadrul unei conferințe de presă speciale, dinte cele impuse în scopul unei mai bune informări a populației, la care a luat parte și secretarul de stat Tomiţă Murgoci, alături de prefectul județului – Carmen Daniela Dan și purtătorii de cuvânt ai Prefecturii și Casei Județene de Pensii, Gabriel Crângeneanu, respectiv Nicoleta Petcu, conducerea instituției a dat raportul.

Din prezentarea făcută de către directorul Emilian Bomboe, vedem că direcțiunea este ”pe plus” la toate capitolele și, în 2014, a reușit: reducerea numărului de cereri soluționate peste termenul legal, reducerea timpului de mediu de soluționare a cererilor de acordare a drepturilor, creșterea numărului de beneficiari ai sistemului public de pensii care încasează drepturile prin cont curent sau prin card, îmbunătățirea relațiilor cu publicul, eficientizarea resurselor materiale alocate. Evidența Casei Județene de Pensii arată că, în Teleorman, sunt 113.552 pensionari, astfel: 94.148 – sectorul de stat, 24.608 – sectorul agricol, 10.827 – legi speciale, 74 – beneficiari de pensii comunitare.

Anul trecut, instituția nu a stat departe de instanțele de judecată, aceasta fiind implicată în 732 procese, din care, în 723 a avut calitatea de pârât, iar în nouă cauze calitatea de contestatar. Până la sfârșitul anului, 396 cauze au fost soluționate în favoarea unității, iar 293 i-au fost nefavorabile.

Pentru a veni în întâmpinarea cetățenilor, pe parcursul anului 2014, conducerea instituției a acordat săptămânal. În fiecare zi de marți, audiențe în teritoriu, în localitățile Roșiorii de Vede, Videle, Zimnicea, Turnu Măgurele. În cadrul întâlnirilor, oamenii au semnalat nemulțumiri în legătură cu modul de calcul și cuantumul pensiilor, nevalorificarea unor stagii de cotizare, nemulțumiri legate de repartizarea biletelor de odihnă și tratament balnear etc.

Advertisement

Monica Vasilescu

Monica Vasilescu este redactor Realitatea.net și profesează ca jurnalist din anul 2007. Și-a început cariera în presa locală din județul Teleorman și a scris la mai multe publicații specializate pe investigații și subiecte anticorupție. A fost corespondent și colaborator al mai multor site-uri de știri în domenii precum: politic, social, eveniment, justiție. Este co-fondator al publicației Liber în Teleorman, premiată în cadrul Galei Superscrieri, în anul 2019, la secțiunea „Presă Locală”, cu diploma pentru "Curaj, Răbdare și Adevăr".

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

Banner

Publicitate

Publicitate

Articolul precedent

PDL Teleorman se leapădă de Nițulescu. 11 primari și 26 de organizații locale ale PDL au solicitat la București schimbarea lui Nițulescu

Următorul articol

Titirișcă: “Toate societățile din administrarea Consiliului Local sunt sufocate de nepotisme, amantlâcuri și neprofesionalism…”

Cele mai recente articole de Actualitate