Elevul care a prezentat condițiile jalnice de la Turnu: ”S-au făcut presiuni să șterg postarea”

în Actualitate/Actualitatea politică/Învățământ/Politica altfel

Alin Popoviciu, elevul care a dezvăluit condițiile mizere în care au fost cazați concurenții la sesiunea națională de comunicări științifice-istorie de la Turnu Măgurele continuă ”războiul” cu cei care nu recunosc hibele din sistemul de învățământ.

Alin a scris, din nou, pe Facebook, faptul că este dezamăgitor să vadă că nimeni nu și-a cerut scuze, din contră, inspectorii nu recunosc ceea ce se întâmplă în cele două internate din Turnu Măgurele din punct de vedere al condițiilor de cazare și se fac presiuni să șteargă postarea și fotografiile prezentate.

”DEZOLANT! 😡

ISJ Teleorman tocmai a anunțat că niciun elev nu s-a plâns de condițiile oferite la Sesiunea națională de comunicări științifice-istorie de la Turnu Măgurele!

Cum puteți afirma așa ceva când au fost elevi și profesori care s-au dus la hotel și și-au plătit din banii lor cazarea?! 😣

De bine ce le-a fost s-au dus?! Cum puteți spune asemenea lucruri după ce ați văzut pozele din cele două internate ale liceelor din Turnu Măgurele?

Doamna Inspector, dumneavoastră de ce nu ați stat la internatul liceului Sf. Haralambie unde erați repartizată? De bine ce a fost în internat?

Nici până acum nu și-a cerut nimeni iertare pentru că au fost umiliți elevii calificați la un concurs național! 😣

Dimpotrivă, s-au făcut presiuni ca să șterg postarea în care am prezentat condițiile jalnice!

În prima zi a concursului NIMENI nu a avut acces la apă în căminele unde am fost cazați: Sfântul Haralambie și Praporgescu!

O parte din elevii premianți au fost cazați la o distanță de 2 kilometri față de locul în care se servea masa, iar transportul NU ERA ASIGURAT! 😣

Elevii și- au cumpărat din banii lor perdea la cabina de duș. Nu le-a fost asigurată.

Oameni buni, par scene desprinse dintr-un film, dar din păcate este realitatea tristă la care au fost supuși elevi eminenți care au muncit luni de zile pentru a ajunge la acest concurs…

Pe voi, cei care ați citit acest mesaj, eu nu pot decât să vă rog să scoatem la lumină aceste informații deosebit de grave! În voi îmi pun speranța, altfel mă lupt cu morile de vânt”, a scris Alin Popoviciu pe Facebook, unul dintre elevii participanți la etapa națională a Concursului național de referate şi comunicări ştiinţifice ale elevilor din învăţământul liceal, pentru disciplina istorie.

Alin a descris ieri condițiile în care el și colegii săi au fost cazaţi la internatul liceului Sfântul Haralambie și la internatul Praporgescu din Turnu Măgurele. Aceștia au dormit în camere cu mucegai, cu paturi cu saltele rupte, murdare şi pline de gândaci. Toaletele au fost, de asemenea, lipsite de condiții minime de igienă.

Alin Popoviciu este elev la Grupul Școlar ”Gheorghe Marinescu” din Târgu Mureș, un elev foarte bun, după cum arată rezultatele școlare pe care le are, dar și un tânăr curajos.

Puteți citi și: 79 elevi din toată țara, cazați la Turnu Măgurele în condiții mizere

Monica Vasilescu este redactor Realitatea.net și profesează ca jurnalist din anul 2007. Și-a început cariera în presa locală din județul Teleorman și a scris la mai multe publicații specializate pe investigații și subiecte anticorupție. A fost corespondent și colaborator al mai multor site-uri de știri în domenii precum: politic, social, eveniment, justiție. Este co-fondator al publicației Liber în Teleorman, premiată în cadrul Galei Superscrieri, în anul 2019, la secțiunea „Presă Locală”, cu diploma pentru "Curaj, Răbdare și Adevăr".

11 Comments

 1. Mai mare rusinea , sa vad asa condition in zilele de astazi , oare asa conditii au si cei ce sunt in competenta sa schimbe lucrurile? Oare cum pot dormii linistiti si sa nu le pese ? Daca copiii lor ar fi in cauza ar fi mare taraboi dar pentru ca nu sunt , nu le pasa ! Romania desteaptate ! Schimba tot guvernul , toti incopetentii si sa fie alesi oameni capabili care vor binele tarii si binele poporului !

  • Alin e la Liceul Teoretic “Gheorghe Marinescu” 😂. Mi-e coleg de banca si il sustin 100%. Presimt multe discutii pe cand incepe scoala

  • nu , doamna. ei isi imbunatatesc chiar acum conditiile din inchisorile ce-i asteapta cu portile deschise. eu cred ca de-aia isi aranjeaza inchisorile ca-s siguri ca acolo o sa ajunga. trist e ca mai suntem si noi, nu mai zic de copii. nevinovati. dar ne-o meritam pentru faptul ca nu ne unim si nu ne ridicam sa le dam peste nas. sa le aratam ca de fapt noi , cei multi , nu prosti, i-am ales!!! noua trebuie sa ne raspunda!!

 2. Sistemul nostru tot este invechit, se asigura conditii puscariilor si nu acelor institutii care chiar trebuie si este necesar conditii decente de convietuit, inclusiv sediilor institutiilor , spitalelor, caminelor, scolii s.a . Statul nu vrea sa investeasca si sa produca nimic , doar consum, atat stiu cei din conducere, oricine o sa fie, nu cred ca o sa vina cineva dornic sa produca tara cum o facea o data:(!

  • Un caz similar și la Cernavodă, unde elevii au fost „pedepsiți.
   Rușine!!!
   Bravo tinere! Putini sunt cei care expun situațiile din licee și ce li se oferă prin cazări!

 3. Felicitări pentru curaj!Luând atitudine ai arătat ca iti pasă.Nu stiu cum dar trebuie facut ceva pt ca tara asta sa înflorească dinou.

 4. Ministreasa pământului de cate facilități beneficiază?
  Nu o mustră conștiința că ea este primită în lux, pe când instituțiile care le coordonează își bat joc de elevii lor?

 5. Caz similar cu cel de la Cernavodă, unde elevii sunt bătaia de joc… 😓
  Ce facem cu copiii noștri?

 6. Fara a lua apararea inspectoratului, cati dintre parinti au depus plangere impotriva conditiilor? 1, 2, jumatate?

 7. Daca erau lingai ai PSD ului erau cazati la hotelul TURRIS,propitatea lui familia Dragnea. Copiii acestia care sunt primi din tara la istorie asa sunt cazati.Nu ne trezim,asa vom suferi.

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

*