liberinteleorman.ro

Elevii și profesorii de la Liceul Teoretic „Constantin Noica” au serbat Ziua Mediului

3 iunie 2016

13334508_1059363934146640_738958149_oLiceul Teoretic „Constantin Noica” și Biblioteca județeană ” Marin Preda” au sărbătorit în avans Ziua Mondială a Mediului. Aceasta este aniversată, în fiecare an, la 5 iunie. Sărbătoarea a fost stabilită de Adunarea Generală a Națiunilor Unite în 1972, pentru a marca deschiderea Conferinței “Ecologia Umană” de la Stockholm privind Mediul, reunind reprezentanți din 113 țări. De atunci, peste 100 de țări din lume organizează anual, în luna iunie, manifestări pentru ridicarea gradului de conștientizare a populației privind problemele de mediu.

Pentru a marca Ziua Mondială a Mediului Înconjurător, Liceul Teoretic „Constantin Noica” și Biblioteca județeană ” Marin Preda” au organizat vineri, 3 iunie, la Biblioteca Județeana „Marin Preda”, un simpozion, la care au participat, în principal, profesori și elevi. „Având în vedere că Ziua mediului se sărbătoreşte pe 5 iunie şi în acest an pică într-o zi de duminică, ne-am decis să ne întâlnim vineri, pe 3 iunie la Bibliotecă, în centru, să vină toată lumea, mai ales copiii care sunt partenerii noştri în mai multe proiecte şi care astăzi ne-au prezentat foarte multe dintre activităţile lor din timpul anului trecut”, a precizat Oprea Iuliana, profesor de geografie, căreia i-au stat alături Purcărea Cristina – profesor de desen și președintele Consiliului Elvilor Teoretic „Constantin Noica” – Budurea Vlad-Florin. La eveniment au participat foarte mulţi tineri şi s-a discutat foarte mult despre normele de ecologie şi despre politicile de mediu. „Anul 2016 a fost declarat «Anul biodiversității» Prin acesta ni se atrage atenția asupra necesității de a proteja natura, flora și fauna săbatică, tot mai mult amenințate din pricina suprapopulării planetei și a poluării mediului înconjurător. Numeroase semnale de alarmă au fost trase în ultimii ani în acest sens, marile puteri au participat la congrese în speranța găsirii unor soluții, însă ele se lasă cu greu identificate într-o lume complicată, ca a noastră. Este important, însă, ca fiecare dintre noi să conștientizeze faptul că omul nu poate exista pe această planetă de unul singur, că mediul este un sistem complex și cu un echilibru fragil și că avem datoria de a-l proteja, în propriul nostru beneficiu. Fiecare dintre noi, oamenii simpli, putem face, în viața de zi cu zi, câte ceva pentru mediu. Uneori, rezolvarea problemelor mari începe cu un gest mărunt. Poate că astăzi, în România, educația cetățenilor în ceea ce privește protejarea mediului nu este la nivelul la care noi ne-am dori să fie; tocmai de aceea, ne punem speranța în generația tânără, căci copiii de azi pot fi salvatorii de mâine ai planetei”, au declarat copii. Evenimentul s-a încheiat cu o expoziție desene si picturi făcute de elevi Școlilor „Mihai Vitezu” „Ștefan cel Mare” si liceul Teoretic „Constantin Noica”.

Advertisement

Monica Vasilescu

Monica Vasilescu este redactor Realitatea.net și profesează ca jurnalist din anul 2007. Și-a început cariera în presa locală din județul Teleorman și a scris la mai multe publicații specializate pe investigații și subiecte anticorupție. A fost corespondent și colaborator al mai multor site-uri de știri în domenii precum: politic, social, eveniment, justiție. Este co-fondator al publicației Liber în Teleorman, premiată în cadrul Galei Superscrieri, în anul 2019, la secțiunea „Presă Locală”, cu diploma pentru "Curaj, Răbdare și Adevăr".

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

Banner

Publicitate

Publicitate

Articolul precedent

Valerică Cîrciumaru: Campania a fost foarte utilă, pentru că m-a încărcat de energie

Următorul articol

Espuma Party – prima petrecere cu spumă din Alexandria

Cele mai recente articole de Actualitate