Elevii performanți ai Alexandriei nu vor mai fi premiați anul acesta, la Zilele Orașului

în Actualitatea politică

646x404Carmen Dumitrescu

De 15 ani, cu prilejul zilelor municipiului Alexandria, comunitatea își premiază cei mai performanți dintre elevi. Anul acesta, acest lucru nu se va întâmpla, în condițiile în care guvernul a emis o hotărâre prin care își asumă recompensarea și sprijinirea elevilor cu rezultate bune la competițiile naționale și internaționale. Pentru a nu lăsa loc de interpretări malițioase, primarul Victor Drăgușin a solicitat presei să transmită în mod exact motivul pentru care nu vom mai vedea elevi anul acesta pe scena improvizată cu prilejul zilelor orașului.

Pentru a evita denaturarea mesajului, vă prezentăm motivația pe care primarul Alexandriei a expus-o în fața presei locale la finalul celei mai recente ședințe a consiliului local: “Vreau să lămuresc de ce de zilele orașului 2016 nu reușim să premiem elevii. Oricum, e o tradiție de 15 ani și urcarea pe scenă în fața comunității, chiar dacă nu erau foarte mulți oameni, însemna ceva pentru elevi și pentru dascăli. Acum, această hotărâre de guvern apărută în iulie și intrată în vigoare în luna august reglementează tot ce înseamnă segmentul de susținere financiară a elevilor care participă la competiții dincolo de localitatea de domiciliu. Și sunt cheltuieli care sunt susținute de la bugetul de stat, când dicutăm de concursuri naționale și alte olimpiade de materii școlare. Hotărârea prezintă un sprijin real, mai ales pentru toți cei care participă la olimpiadele internaționale și nu mai este nevoie să caute sponsori sau sprijin din partea comunităților locale. Nu mai putem în acest an să premiem acești elevi. Acest lucru se va întâmpla cu siguranță în luna decembrie, acordând recompense financiare pentru toți copii orașului care au obținut premii în faza județeană a olimpiadelor, dar și la alte concursuri. O să solicit Inspectoratului Școlar să facă demersuri pe lângă Ministerul Educației și să încercăm în aceeași zi și la aceeași oră să premieze și ei olimpicii la nivel național, astfel încât respectivii elevi să fie recompensați public și de municipalitate. Regret că au trecut sume foarte mici în această hotărâre. Adică la locul I la olimpiada națională mi se pare foarte puțin. Dar dacă nu primesc bani, măcar evenimentul în sine, de recunoaștere a meritelor lor, poate fi organizat.“

Jurnalist de investigație și autor. Co-fondator al publicației Liber în Teleorman, corespondent Europa FM, colaborator al mai multor site-uri de știri. Absolventă a programului pentru jurnaliști de investigație “Edward R. Murrow”, finanțat de guvernul SUA. Specializare în Fact-Checking la Poynter Institute, Florida. Autoarea a cinci cărți de beletristică, cea mai recentă apariție editorială a sa fiind romanul Cei Care Nu Mint.

1 Comment

  1. Sa-i premieze si pe cei care au picat BAC ul ca si parintii lor au drept de vot. La multi ani Alexandria.

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

*