liberinteleorman.ro

Elevii liceului „Alexandru Ghica” vor să descopere cum educația schimbă vieți

14 august 2019
Advertisement

Programul „Euroscola”, creat de către Parlamentul European în scopul de a-i informa pe tineri despre procesul de integrare europeană și de a-i implica într-o mai mare măsură în construcția Uniunii Europene, reunește periodic elevi de liceu din cele 28 de țări membre. An de an, liceenii ale căror proiecte se situează pe lprimele locuri ale concursului au ocazia să se întâlnească la Strasbourg, să se cunoască, să-și împărtășească opiniile și să se familiarizeze cu funcționarea Parlamentului European.

Pentru ediția curentă, programul „Euroscola” propune o temă cu puternice valențe formative: „Educația schimbă vieți”. Liceul Teoretic „Alexandru Ghica” răspunde afirmativ provocării, asumându-și misiunea de a identifica o personalitate sau chiar o persoană obișnuită, considerată eroul unei povești de succes, ce va fi ulterior promovată prin intermediul unei campanii de informare și conștientizare a publicului larg cu privire la efectele benefice ale educației și ale formării profesionale asupra dezvoltării în plan personal, dar și asupra comunității.

Campania se va derula în perioada 1 august -24 octombrie 2019, sub titlul „EU – a dream come trUE!”. Obiectivele sunt îmbogățirea cunoștințelor privitoare la funcționarea Uniunii Europene, la valorile și principiile ce o guvernează; cunoașterea cadrului strategic pentru cooperarea europeană în domeniul educaţiei şi formării profesionale, „Educaţie şi formare 2020” (ET 2020), ce prevede obiective strategice comune pentru statele membre, inclusiv un set de principii pentru atingerea acestor obiective, precum şi metode de lucru comune cu domenii prioritare pentru fiecare ciclu de lucru periodic; conștientizarea rolului educației și al formării profesionale în atingerea potențialului fiecărui cetățean; stimularea și valorificarea potențialului creativ al elevilor; dezvoltarea abilităților de utilizare a TIC în rândul elevilor; dezvoltarea abilităților de comunicare într-o limbă străină; dezvoltarea abilităților sociale de comunicare și de lucru în echipă; consolidarea rolului școlii în comunitate, ca actor important în dezvoltarea cetățeniei europene în rândul tinerilor.

Având experiența participării anterioare la mai multe ediții ale concursului, Liceul Teoretic „Alexandru Ghica” demarează proiectul „EU – a dream come trUE!”, urmărind să le ofere elevilor experiențe noi de învățare, necesare în dezvoltarea personală

1 Comment

  1. La liceul Ghica lovelele și cunoștințele schimbă viața și media de la bacalaureat. P.S.Mă bucur că îi faceți propagandă Florinei Vasilescu ,o fostă infractoare ajunsă profesoara printr-un concurs de împrejurări care îmi scapă.

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

Publicitate

Publicitate

Articolul precedent

Horațiu Mălăele revine pe platoul de filmare al „Moromeților” de la Talpa

Următorul articol

Dragnea stă liniștit după gratii. Tribunalul Teleorman a amânat, din nou, începerea cercetărilor în dosarul TelDrum

Cele mai recente articole de Educatie