liberinteleorman.ro

Elevii din campusul școlar Zimnicea se plâng că sunt ținuți ca la închisoare și fortați să cumpere mâncare de la chioșcul unui consilier PSD

22 ianuarie 2020

Zilele trecute, mai mulți elevi ai noului campus școlar de la marginea orașului Zimnicea s-au plâns public cu privire la faptul că se simt la școală ca la închisoare și că nu au voie să cumpere mâncare decât de la chioșcul unui consilier local PSD. Ei povestesc că nu li se permite să părăsească perimetrul campusului, deși unii sunt deja majori, și că atunci când au vrut să își cumpere mâncare de la un fast-food din zonă au fost certați de directorul școlii și aduși cu forța în școală, pentru că singurul loc legitim de unde au voie să se alimenteze e chioșcul din incinta unității de învățământ. Chioșc care aparține, din spusele lor, unui consilier local PSD. Directoarea școlii susține că lucrurile nu stau deloc așa, dar că, pentru siguranța elevilor, a decis să nu le ofere acces în timpul orelor în afara campusului, cu excepția recreației mari. Dar să auzim ambele variante:

Strămutați la marginea orașului, într-un complex numit campus școlar, elevii sunt obligați să își cumpere produse alimentare de la magazinul campusului, administrat de Robert Bodirlău, consilier local. Lângă campus mai funcționează atât un mic fastfood, cât și o benzinărie. În trecut, elevii frecventau în pauză benzinăria, dar de când a apărut cealaltă unitate, elevii își cumpără produse de acolo. Zilele trecute, în cursul săptămânii, pe când elevii în pauză au fost să își cumpere de mâncare, după un timp a venit doamna director Constantinescu Floarea, foarte nervoasă și recalcitrantă, pentru că aceștia cumpărau dintr-un alt loc decât cel sugerat de ei. Am scris EI pentru că, începând de la magazinul din campus până la director, sunt puși în funcții de către domnul primar Petre Pîrvu de la PSD. Inclusiv soțul doamnei director are funcție în acest campus. După scandalul pe care l-a făcut doamna director în acel fast-food de lângă campus, după ce a gonit elevii și a certat angajații, foarte nervoasă aceasta l-a sunat pe primar și a comunicat tot, inclusiv că administratorul magazinului din campus este nemulțumit. La rândul lui, edilul a sunat patronul/angajații fast-food-ului. Nu știm încă dacă a sunat să îl certe sau să îi sugereze să renunțe la mica afacere. Un lucru este sigur: că există nemulțumiri asupra faptului că și altcineva își desfășoară activitatea iar planul nu a fost acesta. Elevii sunt nemulțumiți de restricțiile pe care le au. Nu sunt de acord să cumpere de la magazinul campusului și nici nu vor, motivul fiind prețurile și calitatea. Nu vor sa fie obligați.” – aceasta este poziția elevilor exprimată public pe rețele de socializare.

Potrivit avocatului George Iordăchiță, care a și preluat nemulțumirea elevilor din Zimnicea, după ce aceștia i-au scris, lucrurile sunt și mai grave: ” Paznicul campusului nu permite elevilor să iasă pentru a-și cumpăra mâncare de vizavi. Deși elevii nu sunt totuși arestați acolo. Dacă pentru cei minori s-ar putea invoca faptul că sunt în grija școlii pe durata cursurilor, pentru cei majori este în mod cert un abuz. Elevii ies din curte printr-o zonă unde nu există gard, apoi merg prin noroi până la șosea. Mi-au trimis o fotografie, cu comentariul: „Așa se furișează elevii să meargă să își cumpere mâncare.” Simt furie și frustrare când aud despre astfel de lucruri. Dar și speranță, când văd că tot mai mulți tineri nu mai sunt dispuși să tolereze abuzurile unei administrații falimentare.”

Pentru a lămuri situația pe deplin, am contactat-o pe directoarea campusului școlar din Zimnicea, Floarea Constantinescu, care susține că singurul motiv pentru care le-a interzis copiilor să cumpere mâncare de la fast-food este acela că acolo se fumează și că e un loc unde elevii se retrag pentru a chiuli de la ore. Cât despre închiderea lor în incinta unității de învățământ peste zi, asta se explică prin nevoia de siguranță a elevilor.

Am fost sesizată de cadrele didactice că lipseau foarte mulți elevi, atunci am aflat că s-a deschis și barul ăla peste drum de școală și în timpul orei am mers acolo, erau peste 30 de elevi, era un fum de-l tăiai cu cuțitul și le-am cerut să meargă la ore. Deci n-am interzis nimănui să-și ia mâncare de la barul care s-a deschis acum, nu puteam să îmi permit. Și probabil au fost deranjate anumite persoane că le-am cerut elevilor să meargă la ore. Dacă mi se poate reproșa ceva e faptul că am fost prea atentă cu siguranța copiilor, așa că le-am acordat accesul în afara școlii doar în recreația mare, pentru că școala e situată la marginea orașului și orice se poate întâmpla.”

Advertisement

2 Comments

  1. Directoarea este o mincinoasă!! Oricum știe toată lumea că ea este unul dintre cățelușii primarului!! A fost directoare și la școala nr 1 din Zimnicea, CU FORȚA!! Atunci a fost înlăturat directorul (domnul Tănăsescu) un OM extraordinar, părinții și copii au făcut grevă, DEGEABA!!! Primarul taie și spânzură acolo!! Copiii au fost sancționați și amenințati, la fel și acum!! Niște aberații spuse de această femeie care-i pupă tălpile primarului!! Totul este controlat de cancerul ăsta de PSD, care omoară tot în jurul lui!! Tot orașul a murit din cauza lor!! Au ajuns prea departe, mult prea departe!! Cum vrea cineva să se ridice i se dă în cap cu bâta să-l îngroape din scutece!! Nu se mai satură de nepotisme!! Localul de lângă liceu este un fast-food, nu este un bar!! Este un loc de unde copiii își pot cumpăra ceva de decent de mâncare!! Dar nu aparține primăriei, asta-i problema!! Nu le e Rușine!! Poate își deschid mințile oamenii și scăpăm de ei , in vară la alegeri! Rușine să le fie, începând de la directoare până la primar!

  2. Floarea Constantinescu mi-a fost profesoară de chimie în școala generalã și confirm tot ce a spus doamna din comentariul anterior! Madam Constantinescu avea un limbaj sărac expresiv, de magherniță, și la ore un comportament de mahalagioaică, în nici un caz de cadru didactic. Despre primar pot spune că face mânării dar nu le face dumnealui pe față, ci își pune slugoii din Primărie (și nu numai) la treabă. Acum câțiva ani când trebuia să dau BAC-ul, mă întâlnesc cu dumnealui pe stradă, intrăm in vorbă și îmi sugerează cu nonșalanță (nu, nu glumea!) să-mi pun căști în urechi și BAC-ul mi-e asigurat. Soția dumnealui, Angela Pârvu, are un nepot pe nume Ionuț Silviu Năstase, care a fost coleg de liceu cu mine. Acesta era un elev- problemă: a fost exmatriculat timp de o săptămână, era obraznic cu profesorii, scuipa pe uși și pe bănci, ba chiar am surprins o fază când acesta scuipa câteva fete în cap, stând la balustrada scării. Chiulea mereu de la ore, stând pe hol cu încă doi băieți și deranjând orele. Era un elev mediocru și a rămas mereu corigent dar întotdeauna venea nea Petrică să-l scape. A luat și BAC-ul cu note bunicele, tocmai la materiile pe care nu le stăpânea deloc. O fază urâtă a fost când Ionuț Silviu Năstase cu încă doi băieți, l-au luat pe un băiat mai scund într-o pauză și l-au băgat în pubela de la intrare, acel băiat izbucnind în plâns. Sunt multe de spus despre Pârvu și slugoii lui.

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

Banner

Publicitate

Publicitate

Articolul precedent

Anunț de interes public

Următorul articol

Un bărbat din Teleorman susține că angajatul serviciului 112 i s-a adresat cu apelativul „Băi, Lache”

Cele mai recente articole de Administratie