liberinteleorman.ro

Elevii de la școala „Ştefan cel Mare” din Alexandria vor cinsti Ziua Eroilor

23 mai 2017
Advertisement

Muzeul Judeţean Teleorman, instituţie de cultură aflată în subordinea Consiliului Judeţean Teleorman, organizează, în colaborare cu Şcoala „Ştefan cel Mare” din Alexandria, manifestarea Ziua Eroilor.

Evenimentul va avea loc miercuri, 24 iunie 2017, ora 10.00, la sediul Şcolii „Ştefan cel Mare” din Alexandria. La manifestare vor fi prezenţi elevii clasei a I-a B, coordonați de învăţătoarea Marina Burtan.

Muzeograful Claudiu Olaru le va vorbi copiilor despre însemnătatea acestei zile, dată la care Biserica Ortodoxă sărbătoreşte Ziua Înălţării Domnului. Conform tradiţiei, de Ziua Înalţării Domnului, prin hotarârea Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Romane, se cinsteşte şi memoria celor care s-au jertfit pentru România. În acest context, elevii vor afla povestea eroului necunoscut al României.

Manifestarea dedicată Zilei Eroilor se va încheia cu depunerea de flori la monumentele eroilor din faţa Prefecturii şi a Consiliului Judeţean. Acţiunea se înscrie în cadrul Programului educaţional „Muzeul te vizitează”.

 

Monica Vasilescu

Monica Vasilescu este redactor Realitatea.net și profesează ca jurnalist din anul 2007. Și-a început cariera în presa locală din județul Teleorman și a scris la mai multe publicații specializate pe investigații și subiecte anticorupție. A fost corespondent și colaborator al mai multor site-uri de știri în domenii precum: politic, social, eveniment, justiție. Este co-fondator al publicației Liber în Teleorman, premiată în cadrul Galei Superscrieri, în anul 2019, la secțiunea „Presă Locală”, cu diploma pentru "Curaj, Răbdare și Adevăr".

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

Publicitate

Publicitate

Articolul precedent

Cum se radiază o maşină in 2017

Următorul articol

Ionel Ganea: “În karate, oricât de zmeu te-ai crede la un moment dat, înveți că orice naș își are nașul…”

Cele mai recente articole de Actualitate