Elevii Colegiului “Al. D. Ghica” au celebrat Ziua Mondială a Mediului

în Actualitate

eleviiCarmen Dumitrescu

Ziua Mondială a Mediului constituie, în fiecare an, un prilej pentru tineri de a-şi aminti de responsabilitatea pe care o au faţă de lumea în care trăiesc. De aceea, pe data de 3 iunie, la Colegiul Naţional “Al.D.Ghica” s-au desfăşurat o serie de activităţi menite să-i stimuleze pe tineri să se documenteze cu privire la problematica epuizării resurselor şi a suprapopulării planetei.
Alături de cadrele didactice implicate în derularea evenimentului, liceenii au încercat să-şi împărtăşească unul altuia idei responsabile despre promovarea unui stil de viaţă sănătos, în armonie cu starea de sănătate a mediului înconjurător, conştientizând astfel efectele schimbării globale a climei.
elevii2Sub deviza “Şapte miliarde de visuri. O planetă. Consumă responsabil!”, participanţii la eveniment au încercat să găsească soluţii de conduit pentru evitarea epuizării resurselor la nivel global. Astfel, ei au venit cu nişte proiecte originale, precum organizarea unei prezentări de modă din materiale reciclate, precum şi prezentări în Power Point pe tema sănătăţii planetei şi o expoziţie de carte, cu tema “Natura, izvor de inspiraţie al scriitorilor români”.
Echipa de elevi a fost coordonată de către profesorii: Ruscu Nicolae, Beşleagă Raluca, Luca Fănica, Stănculescu Florina, Constantinescu Violeta şi Gheorghe Adriana. Colegiul Al.D.Ghica şi-a manifestat dorinţa, dar şi implicarea în a construi o adevărată tradiţie în desfăşurarea de activităţi ecologice, aspect remarcat şi de reprezentantul APM Teleorman invitat la eveniment, Roxana Mitroi.

Liceenii nu au uitat ca, la finalul evenimentului, să adreseze tuturor celor preocupaţi de un stil de viaţă sănătos să participle la astfel de evenimente şi să se implice în sensul protejării mediului înconjurător în fiecare zi a vieţii lor, ocrotirea planetei fiind un obiectiv tangibil numai dacă este urmărit cu perseverenţă.

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

*