Elena Vlad a fost destituită din funcția de director al Direcției de Tineret și Sport – “Nici până astăzi nu s-a făcut nicio numire, de unde rezultă că important era să nu mai fiu eu director… ”

în Actualitatea politică

Elena-VladCarmen Dumitrescu

Liberalii teleormăneni au pierdut, în ultimele luni, funcție după funcție, în contextul deciziei pe care au luat-o de a se uni cu democrat-liberalii. Totuși, câțiva liberali reușiseră să-și păstreze pozițiile, fie pentru că erau competenți la locul de muncă, fie pentru că social-democrații nu reușiseră încă să identifice persoanele capabile pentru a prelua niște funcții. Printre liberalii despre care vorbim se număra și Elena Vlad, directorul Direcției de Tineret și Sport Teleorman, care, în virtutea faptului că și-a ocupat poziția prin concurs, stătea destul de liniștită cu privire la înlocuirea liberalilor din deconcentrate, chiar dacă simțea de un timp că i se pregătește o supriză.

Iar supriza a fost un ordin al ministrului, emis pe data de 4 septembrie,  prin care Elena Vlad era destituită din funcție și trecută pe un post de execuție în cadrul aceleiași instituții. Ciudat rămâne, însă, faptul că nici până la această dată, social-democrații nu au trimis un delegat care să preia funcția de director al instituției menționate până la organizarea concursului și, potrivit unor surse din Direcție, se păstrează foarte bine secretul identității celui care o va înlocui pe Elena Vlad în perioada imediat următoare. În ceea ce o privește, Elena Vlad a declarat că nu a suprins-o destituirea, pentru că se aștepta la asta, observând experiențele colegilor ei liberali, dar în același timp, a menționat că nu se aștepta ca postul să rămână neocupat atâtea zile, pentru că e nefiresc ca instituția să nu aibă ordonator de credite: “De vineri nu mai sunt director. Am fost trecută pe un post de execuție, în speță, de consilier și până acum nu au pus pe nimeni în locul meu. Nu am nicio bănuială cu privire la identitatea viitorului director și, sinceră să fiu, sunt foarte curioasă. Problema e că de pe data de 4 septembrie, postul e neocupat și, teoretic, el nu ar fi trebuit să stea neocupat nici măcar o secundă, fiind necesară trimiterea unui delegat care să preia atribuțiile de conducere până la organizarea concursului. Nici până azi nu s-a făcut o numire, de unde rezultă că important era să nu mai fiu eu director, nu să numească pe altcineva. ”

Jurnalist de investigație și autor. Co-fondator al publicației Liber în Teleorman, corespondent Europa FM, colaborator al mai multor site-uri de știri. Absolventă a programului pentru jurnaliști de investigație “Edward R. Murrow”, finanțat de guvernul SUA. Specializare în Fact-Checking la Poynter Institute, Florida. Autoarea a cinci cărți de beletristică, cea mai recentă apariție editorială a sa fiind romanul Cei Care Nu Mint.

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

*