liberinteleorman.ro

Ediția a 13-a a festivalului Ideo Ideis începe cu speranțe mari: „Sper că peste 50 de ani să avem cazare decentă, nu corturi și sală de spectacole la Alexandria!”

7 august 2018

Carmen Dumitrescu

Ediția a 13-a a Festivalului Ideo Ideis a început oficial. Deschiderea a avut loc la Sala Polivalentă, unde chiar s-a muncit pentru trasformarea terenului de sport în sală de spectacole. Iar sala  fost plină până la refuz, demonstrând că dragostea pentru teatru și respectul pentru munca unor copii care au făcut un festival național din nimic sunt motive bune de a le dedica timp și de a-i aplauda.

Pe scenă au urcat, așa cum era firesc, Alexandru Ion și Andreea Borțun, vizibil emoționați de numărul mare al celor care și-au dorit să fie alături de festivalul pe care ei l-au conceput. Dar, pe măsură ce minutele treceau, cei doi și-au reamintit că se află printre prieteni, așa că au început să le împărtășească speranțele lor. Și nu oricum, ci anunțând faptul că vor face un pas în spate, pentru a permite festivalului să se dezvolte independent de ei. Așa că au anunțat că noul director al festivalului este Andu Ruscanu. Apoi Alex Ion a vorbit despre speranțele lui pentru acest festival: „Ce încercăm să vă spunem e că acest festival trebuie să meargă mai departe, independent de prezența sau lipsa noastră din el. Eu îmi doresc acum ca peste 50 de ani să vin la Ideo Ideis și vă văd că participanții sunt cazați decent, nu la corturi. Și că acest oraș are o sală de spectacole în adevăratul sens al cuvântului”.

Ulterior, scena a fost a lui Alex Bogdan, care a prezentat calendarul evenimentului și programul participanților, precum și pe actorii și trainerii care vor sprijini, prin experiența și talentul lor, parcursul profesional al tinerilor care și-au dedicat și își dedică timpului acestui mare catharsis, numit teatru. El a făcut și câteva glume bune despre județul Teleorman, de tipul: „Nu se fumează în corturi. Sau, fie! Hoțul neprins e negustor cinstit, că tot suntem în județul știm noi cui. Glumeam! Glumeam!”

Începând de astăzi încep piesele de teatru profesionist, masterclass-urile, vizionările de film și dezbaterile. Festivalul durează până duminică și are porțile deschise pentru toți iubitorii de cultură, de cuvânt și de dezbatere.

Advertisement

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

Banner

Publicitate

Publicitate

Articolul precedent

Teleormanul pierde și amintirea valorilor lui: ultimele manuscrise ale lui Zaharia Stancu au fost înstrăinate

Următorul articol

Porcii familiei Dragnea au fost valorificați înainte de pestă. De unde știa Ștefan Dragnea că va veni dezastrul?

Cele mai recente articole de Cultură