liberinteleorman.ro

Edi Oprea e penal! Fostul viceprimar al Alexandriei lovește oameni cu mașina și circulă fără permis

oprea1Carmen Dumitrescu
S-ar putea intui, în mod eronat, că un reprezentant al comunității în Consiliul local Alexandria și un fost viceprimar trebuie să aibă o atitudine cel puțin decentă în public. Pentru unii, însă, e foarte greu! Nu din cauza gabaritului considerabil, însă, ci pentru că, la bază, discutăm despre oameni mici. Atât de mici, încât nu pot face măcar efortul de respecta niște legi pe care până și pietonii le știu. Cu toate acestea, oameni ca Eduard Oprea ne reprezintă interesele în Consiliul local Alexandria. E adevărat că ridică mâna atunci când Titirișcă îi face cu ochiul, dar simplul fapt că PNL n-a găsit un om care să știe, cel puțin, ce e decența, ne face să privim cu scepticism în direcția Opoziției teleormănene. Căci atunci când trimiți într-un for decizional un individ care are mari probleme cu gramatica limbii române și cu legile țării în care trăiește, e normal să te întrebi dacă legile trebuie respectate, atâta vreme cât regulile sunt făcute de analfabeți și penali. Nu de alta, dar un consilier local care calcă oamenii cu mașina pe stradă și apare cu nonșalanță în Consiliul Local pentru a lua decizii în numele nostru nu poate decât să ne aducă într-o stare de revoltă sau de resemnare. Noi decidem, până la urmă!
“Sunt încă tânăr, o să mai auziți de mine!”
Edi Oprea a fost întotdeauna un personaj politic amuzant. După ce s-a făcut de râsul curcilor, inițiind relații inadecvate cu persoane din mass-media, fostul viceprimar al Alexandriei și actualul consilier local a ținut să trăiască în afara bunului simț și să aibă ambiții nejustificate. Deși a plecat din poziția unui taximetrist fără perspective, ambiția l-a purtat mai departe decât își imagina, astfel că astăzi el poate călca oameni cu mașina, fără ca infracțiunea să-i pună o pată pe obraz. Nu știm cum roșește Edi Oprea, dar ne amintim că, pe vremea când se pregătea să părăsească cea mai mare funcție a vieții lui, acesta declara că viitorul lui va fi unul strălucit și că, fiind încă tânăr, are mari posibilități de afirmare pe termen lung. Nu i-a spus și lui nimeni, săracul, atunci când spărgea șemințe de floarea soarelui prin parc, că viața e complexă și are multe aspecte, la fel cum oamenii nu sunt cu toții proști! De aceea, a mers mai departe, cu aceeași insensibilitate, ca să nu-i spunem nesimțire, pe drumul politic pe care Dumnezeu nu i l-a hărăzit. Uneori, în viață, e bine să rămâi taximetrist. Dacă-ți faci bine treaba, e posibil să câștigi și bani, și respect. Dar dacă vrei să fii politician de renume atunci când tu ești un taximetrist prost, atunci situația tinde să se complice.
Dosar penal pentru un consilier local
opreaPartea bună e că dacă politicienii mai închid ochii la astfel de specimene, poliția n-o face. Și își face datoria, indiferent de identitatea celui care încalcă regulile în vigoare și indiferent de tupeul pe care personajul cu pricina îl manifestă. Pentru a evita orice nuanță de subiectivism, vom aminti cititorilor noștri că nu cu mult timp în urmă, consilierul local Eduard Oprea lovea un pieton cu mașina. Evident, polițiștii alexăndreni s-au ocupat de caz, suspendând dreptul consilierului local de a conduce autovehicule. Într-o primă fază, scenariul suna bine, pentru că oricum, Edi Oprea nu mai conducea mașina Primăriei Alexandria, așa cum obișnuia pe vremea când era viceprimar, și nu mai avea cum să facă municipiul de râs. Dar pentru că e perseverent, același Eduard Oprea a fost identificat de polițiștii alexăndreni în timp ce conducea un autoturism pe strada Dunării, după ce i se suspendase permisul de conducere. Evident, polițiștii n-au ținut seama nici de rugămințile, nici de implorările și nici de amenințările consilierului local motiv pentru care i-au întocmit dosar penal. Partea cu adevărat frumoasă e că ulterior petrecerii incidentului, fostul viceprimar s-a plâns în dreapta și în stânga, sperând că vreunul dintre oficiali va pune presiune pe polițiști și îi va ridica pata de pe cazier. N-a fost să fie! Nimeni nu l-a ajutat pe Eduard Oprea să iasă basma curată dintr-o situație care-i face de râs pe toți consilierii locali. Pentru că precedentul face regula.
“Pentru ca răul să triumfe, e necesar ca oamenii buni să stea deoparte!”
În același timp, Opoziția ar trebui să se gândească foarte serios dacă poate să-și ducă mesajul până la capăt cu astfel de reprezentanților în forurile decizionale ale urbei. Nu de alta, dar atunci când stai într-un partid politic, te mai lovești și de conduita colegilor. Însă, nu partidul contează. Important e ca întreaga comunitate alexăndreană să știe cine primește indemnizație în Consiliul local și care este prețul pe care noi toți îl plătim pentru prostia aleșilor. Căci numai într-o țară bananieră, un lider local se poate face vinovat de astfel de fapte, în timp ce toți ceilalți își țin ochii închiși. Pentru ca răul să triumfe, e necesar ca oamenii buni să stea deoparte. Dar, stând deoparte, trebuie să învățăm să ne asumăm și penalii. Ca să fie dreptate până la capăt.

Advertisement

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

Banner

Publicitate

Publicitate

Articolul precedent

Liniștea dinaintea furtunii…

Următorul articol

Primarul de la Bragadiru, condamnat la șase luni de închisoare cu suspendare

Cele mai recente articole de Actualitatea politică