E timpul pentru ecoatitudine! Viitorul planetei stă în mâinile noastre !

în Actualitate/Educatie

11401446_851840834852201_3872029629088414474_n

„7 miliarde de vise. O singură planetă. Consumă cu grijă!” Sub această deviză, elevii Școlii Gimnaziale Nr. 2 Videle au marcat, vineri, 5 iunie 2015, Ziua Internațională a Mediului Înconjurător, precum și Săptămâna Europeană a Dezvoltării Durabile ( 31 mai – 5 iunie 2015). Dând dovadă de spirit civic, inițiativă, capacitate și disponibilitate de implicare pentru soluționarea problemelor comunității din care fac parte, elevii claselor a V-a B și a VI-a B, sub îndrumarea profesorilor Iorga Monica, Viezuianu Dana, Bucă Maria, Iscru Alexandra, au derulat proiectul „E timpul pentru ecoatitudine !”. În cadrul acestuia au organizat o campanie de responsabilizare socială cu scopul de a contribui la formarea și promovarea în rândul elevilor și al locuitorilor orașului Videle, a unui comportament responsabil față de natură și mediul înconjurător, precum și de a atrage atenția cu privire la consecințele nefaste ale poluării, ale consumului excesiv, ale lipsei de implicare și de atitudine în ceea ce privește conservarea și protejarea naturii, ale lipsei de preocupare pentru crearea unei economii verzi. Campania a cuprins un marș în spațiul public, distribuirea de pliante, fly-ere, afișarea unor pancarte, o paradă de costume realizate din materiale reciclabile, interpretarea unei scenete în diferite locuri publice, în parcul orășenesc, în fața Primăriei orașului Videle pentru transmiterea unor mesaje eco, pentru a îndemna la adoptarea unui comportament responsabil față de natură, pentru a sublinia necesitatea implementării unei economii verzi ca o soluție pentru asigurarea dezvoltării durabile a comunității.

Mesajul elevilor a ajuns și la autoritățile locale, primarul orașului Videle, Nicolae Bădănoiu, promițându-le că va acorda o atenție deosebită pentru continuarea și extinderea măsurilor care se impun în vederea construirii unui viitor verde pentru orașul în care trăiesc.

Sufletul acestui proiect au fost elevii Andrei Bianca, Măntescu Diana, Tudor Vicențiu, Biolan Ioana, Necșuleasa Alexandra, Iorga Călin. Ei vor prezenta proiectul pe care l-au derulat la etapa națională a concursului „Creează-ți mediul!” la începutul lunii iulie, la Slatina, potrivit dascălului Monica Iorga, profesor la Școala Nr. 2 Videle.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Your email address will not be published.

*