E oficial! Florică Mara s-a lipit de PNL

în Actualitatea politică

15387568_1303484739672727_1447324475_oCarmen Dumitrescu

Privind scena politică a ultimelor zile de campanie în Teleorman, unii ar putea sesiza jocul combinațiilor și permutărilor în cazul PNL și ALDE. În timp ce ALDE face tot posibilul pentru a atrage liberali nemulțumiți de Pîrvulescu, acesta din urmă se zbate să aducă în direcția PNL beneficii din sfera altor partide. Și a început cu UNPR. Potrivit lui Pîrvulescu, se pare că în aceste zile a început deja lipirea organizațiilor de partid în teritoriu: „De ieri echipele noastre mixte s-au întâlnit, pentru ca organizațiile să treacă la partea de adeziuni și mobilizare. Pentru noi, la momentul acesta, cele 6000 de voturi ale partidului lui Florică Mara obținute la locale sunt un mare câștig electoral, dar mai mult decât atât, un mare câștig uman. Am spus-o de multe ori: PNL este un partid deschis, iar eu sunt un om care știe să aprecieze oamenii de valoare, care au realizat ceva pe picioarele lor. Și partidul este deschis oricărui om care dorește să facă bine cetățenilor din județ. Noi astăzi suntem într-o reorganizare, iar PNL are ușile deschise pentru toți cei care au convingeri de Dreapta, pentru că suntem sătui de guvernarea PSD. În continuare, și alți oameni din țară își vor arăta susținerea pentru PNL”

În ceea ce-l privește pe Florică Mara, acesta a stat lângă Eugen Pîrvulescu în cursul conferinței de presă organizate de PNL Teleorman astăzi, 6 decembrie, și a declarat convingător că nu vede altă cale de ieșire a județului din colaps decât opțiunea politică de Dreapta: „După cum știți, eu am făcut o pauză. Chiar nu mai voiam să fac politică. Eram dezamăgit, mai ales după guvernarea PSD, care a fost singura situație în care am ajuns într-o formulă în care nu mă regăseam, dar pentru niște prietenii și niște principii până la urmă, am trecut peste sentimentul meu și am fost în situația de a fi prieten cu PSD. Dacă țineți minte, chiar l-am susținut pe Liviu Dragnea. Din păcate, după patru ani de zile nu s-a văzut nimic. Numai dezastru. Noi i-am susținut pe ei, ei pe noi nu ne-au susținut niciodată. Eu am fost întotdeauna un om de dreapta. M-aș bucura pe viitor să fie și în România doar două partide, unul de stânga și unul de dreapta, așa cum se întâmplă în țările civilizate. La noi partidele sunt formate din niște șmecheri care nu fac altceva decât să lupte pentru voturi. Dar în Teleorman firmele intră în faliment pe capete, abia putem să ne plătim datoriile la stat. V-aș spune multe. Importantă e problema construcției binelui Teleormanului. Singura soluție în care cred astăzi e PNL. Am luat decizia datorită domnului Pîrvulescu, un președinte tânăr, curat, îl cunosc de mult timp și niciunul dintre noi nu poate spune că a avut în Teleorman vreo libertate de a evolua. Am și eu utilaje la un nivel înalt. După doi ani de zile, am trimis oamenii acasă, că n-am avut niciun pic de desfacere. Cineva controlează în permanență firmele care nu sunt ale PSD-ului, astfel încât nimeni în afară de ei să nu se poată dezvolta. Unele firme stau doar în controale. La unii nu e nimeni, iar alții se luptă mereu cu controalele. Nu se poate! Noi nu suntem nici pesediști, nici liberali. Noi suntem români! Contribuabili! Care merităm respect. Sunt un om vertical și le cer alor mei să ne susțină, pe mine și pe domnul Pîrvulescu, pentru că putem împreună să lucrăm la legi în beneficiul județului.”

La finalul conferinței de presă, Eugen Pîrvulescu a simțit nevoia să precizeze că Florică Mara a fost un caz  inedit pentru el, căci acesta nu i-a cerut nimic, așa cum au făcut toți ceilalți care au dorit să negocieze susținerea PNL-ului. Tocmai din acest motiv, el a specificat faptul că după alegeri, Florică Mara va face parte din conducerea PNL Teleorman.

Jurnalist de investigație și autor. Co-fondator al publicației Liber în Teleorman, corespondent Europa FM, colaborator al mai multor site-uri de știri. Absolventă a programului pentru jurnaliști de investigație “Edward R. Murrow”, finanțat de guvernul SUA. Specializare în Fact-Checking la Poynter Institute, Florida. Autoarea a cinci cărți de beletristică, cea mai recentă apariție editorială a sa fiind romanul Cei Care Nu Mint.

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

*