liberinteleorman.ro

E oficial: dosarul Teldrum rămâne la DNA

13 martie 2019

Carmen Dumitrescu

În repetate rânduri, Secția pentru investigarea infracțiunilor din justiție a solicitat DNA predarea dosarul Teldrum, menționând că necesitatea constă în aceea că unele dintre persoanele care efectuează urmărirea penală au calitatea de magistrați. Secția Specială pentru Investigarea Magistraților a cerut, în curs de 40 de zile, de mai multe ori ori preluarea dosarului Teldrum de la DNA . În cele din urmă, procurorii DNA au trimis o copie a dosarului la secția condusă de Adina Florea.

N-a fost suficient: Secția Specială a solicitat transferul competenței de soluționare a dosarului de la DNA și iată că astăzi Biroul de informare şi relaţii publice din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a fost abilitat să aducă la cunoștința opiniei publice următoarele: Prin ordonanța nr. 412/C/2019 din data de 12.03.2019, procurorul general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție a dispus, în temeiul art. 63 alin.1 și alin. 4 din Codul de procedură penală, art 881 alin 5 din Legea nr. 304/2004 și art. 1 alin. 31 din O.U.G. nr. 43/2002, stabilirea competenței de soluționare a dosarului nr. 986/P/2014 în favoarea Direcției Naționale Anticorupție – Secția de combatere a infracțiunilor asimilate infracțiunilor de corupție.

Soluția a fost pronunțată ca urmare a constatării că faptele care fac obiectul urmăririi penale în dosarul nr 986/P/2014 al D.N.A. nu au nicio legătură cu faptele denunțate anonim în dosarul nr. 1164/P/2018 al S.I.I.J.

Cu alte cuvinte, dosarul Teldrum rămâne la DNA, care se și pregătește, potrivit declarațiilor făcute de procurori în ultima vreme, să-l finalizeze. Dosarul Teldrum este singurul dosar „greu” al lui Liviu Dragnea, unul conexat cu multe alte infracțiuni. El a pornit de la o sesizare a Oficiului European Antifraudă, care semnala faptul că Teldrum, compania din Teleorman, atribuită lui Liviu Dragnea, a fraudat bugetul european cu peste 20 de milioane de euro. În acest dosar, Liviu Dragnea este acuzat de constituirea de grup infracțional organizat, abuz în serviciu și fraudarea banilor europeni, prin intermediul Teldrum.

Advertisement

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

Banner

Publicitate

Publicitate

Articolul precedent

Cum își bate joc PSD Teleorman de propria casă? Clădirea cu valoare istorică, devenită sediu de partid, se degradează de la o zi la alta

Următorul articol

Lista lui Dragnea

Cele mai recente articole de Actualitatea politică