liberinteleorman.ro

Sursă photo: turnucustiri.ro

E de râs, dacă nu ar fi de plâns! Fiul lui Dragnea s-a mutat în casă bisericească

10 august 2018

Monica Vasilescu

Sursă photo: turnucustiri.ro

Dragnea Junior se însoară. Sortita sa este fiică de preot și, pentru a se căsători într-o biserică din București, Valentin Ștefan Dragnea a decis să se mute în casa parohială a viitorului său socru (deși, din sursele noastre, ginerică deține o casă în Pipera). Nu știm amănunte despre felul în care slujește preotul Dionis Tătulescu, cleric al Parohiei Sfântul Elefterie – Nou, dar se pare că se aseamănă mult cu familia cu care se va încuscri, dacă ținem cont că acesta nu a solicitat acordul Parohiei Sfântul Elefterie – Nou şi nu a înştiinţat Centrul eparhial de decizia luată, așa cum ar fi fost corect.

„Cu privire la faptul că domnul Valentin Dragnea, fiul domnului Liviu Dragnea, şi-a stabilit domiciliul în casa parohială a bisericii Sfântul Elefterie – Nou, pentru corecta informare a publicului, precizăm următoarele: Casele parohiale sunt folosite în special de preoţii slujitori ai parohiilor respective şi de familiile lor (potrivit Statutului pentru Organizarea şi Funcţionarea Bisericii Ortodoxe Române, art. 48, alin. 1). Preotul Dionis Tătulescu, cleric al Parohiei Sfântul Elefterie – Nou, cu acordul parohiei menţionate şi al Centrului eparhial al Arhiepiscopiei Bucureştilor, locuieşte în casa parohială din strada Dr. Mihail Obedenaru Gheorghiade, nr. 1, împreună cu familia sa (soţia şi cele două fiice ale sale). Una dintre fiicele preotului Dionis Tătulescu urmează a se căsători în luna august 2018 cu domnul Valentin Dragnea. Fără a solicita acordul Parohiei Sfântul Elefterie – Nou şi fără a înştiinţa Centrul eparhial, preotul Dionis Tătulescu a realizat demersurile legale, astfel încât viitorul său ginere, domnul Valentin Dragnea, şi-a stabilit domiciliul în casa parohială de la adresa menţionată, cu scopul de a se oficia căsătoria sa civilă în Municipiul Bucureşti. Menţionăm că în casa parohială a Parohiei Sfântul Elefterie – Nou nu îşi desfăşoară activitatea nicio societate comercială, locuinţa nefiind sediul social pentru vreo societate comercială. În concluzie, nu se justifică nicio învinuire a Bisericii Ortodoxe Române privind domiciliul actual al domnului Valentin Dragnea”, au specificat reprezentanţii Arhiepiscopiei Bucureștilor într-un comunicat remis presei.

 

Advertisement

Monica Vasilescu

Monica Vasilescu este redactor Realitatea.net și profesează ca jurnalist din anul 2007. Și-a început cariera în presa locală din județul Teleorman și a scris la mai multe publicații specializate pe investigații și subiecte anticorupție. A fost corespondent și colaborator al mai multor site-uri de știri în domenii precum: politic, social, eveniment, justiție. Este co-fondator al publicației Liber în Teleorman, premiată în cadrul Galei Superscrieri, în anul 2019, la secțiunea „Presă Locală”, cu diploma pentru "Curaj, Răbdare și Adevăr".

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

Banner

Publicitate

Publicitate

Articolul precedent

Un tren cu direcția București a fost blocat patru ore la Videle

Următorul articol

Trupa Arlechin Alexandria, pe scena Festivalului de teatru Ideo Ideis

Cele mai recente articole de Actualitate