După suspendarea Floarei Alesu, Rodica Miloş va prelua conducerea DGASPC

în Actualitatea politică

milos

Carmen Dumitrescu

După ce instanţa a decis ca Floarea Alesu să-şi ispăşească pedeapsa printr-un arest la domiciliu, Consiliul Judeţean Teleorman a luat, în sfârşit, decizia de a o suspenda. Astfel, potrivit preşedintelui Consiliului Judeţean, Adrian Gâdea, în următoarea şedinţă a autorităţii judeţene va fi adoptată hotărârea susupendării din funcţie a Floarei Alesu şi va fi numită persoana care va prelua interimatul conducerii acestei instituţii din subordinea CJT. Dacă într-o primă fază, opinia publică a considerat că s-ar încerca o tergiversare a situaţiei, prin menţinerea Floarei Alesu în funcţie, deşi aceasta primise deja decizia arestului preventiv, acum lucrurile par a reintra în normal, pentru că nu era nici moral, şi nici bine pentru imaginea CJT să se asocieze în continuare cu un director despre care instanţa a luat la cunoştinţă că a luat şpagă, a intervenit în facilitarea unor adopţii şi ar fi ţinut în funcţii executive oameni de-ai PSD-ului.

Aşadar, în următoarea şedinţă a Consiliului Judeţean aceste lucruri se vor reglementa, în sfârşit iar activitatea DGASPC va reintra în parametrii normali. În privinţa identităţii noului conducător al acestei instituţii, Adrian Gâdea s-a pronunţat de această dată, indicând ca interimar pe Rodica Miloş. Până în acest moment, Rodica Miloş a fost directorul adjunct al instituţiei şi, potrivit declaraţiei de avere publicate pe site-ul instituţiei, aceasta câştiga anual suma de 32.796 lei. Evident, situaţia va fi una temporară, până când instanţa va da o decizie definitivă în privinţa Floarei Alesu în dosarele care o vizează în acest moment.

Jurnalist de investigație și autor. Co-fondator al publicației Liber în Teleorman, corespondent Europa FM, colaborator al mai multor site-uri de știri. Absolventă a programului pentru jurnaliști de investigație “Edward R. Murrow”, finanțat de guvernul SUA. Specializare în Fact-Checking la Poynter Institute, Florida. Autoarea a cinci cărți de beletristică, cea mai recentă apariție editorială a sa fiind romanul Cei Care Nu Mint.

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

*

Cele mai recente în Actualitatea politică