liberinteleorman.ro

După model guvernamental, Primăria Alexandria face reguli “pe burtă” – Mai multe condominii din Alexandria vor plăti la TR Administrare Imobile pentru servicii imaginare

21 februarie 2017
Advertisement

Carmen Dumitrescu

Încă dinaintea alegerilor locale, ai noștri de la primărie se agitau să conserve locuri de muncă pentru oamenii dragi partidului. Printre ei se număra și Lucian Iotu, care nu reușise să se afirme, în calitate de viceprimar, altfel decât prin dezacorduri și fracturi logice, dar și o parte dintre angajații fostei societăți care se ocupa cu gunoiul la nivel de municipiu, desființată pentru că intrase Polaris pe piață. Și atunci a fost necesar să se inventeze o jucărie specială pentru toți acești oameni, cu Iotu în frunte, că așa e în tenis. Ce e drept, o vreme, această jucărie nouă a acoliților primarului de Alexandria, pe numele ei TR Administrare Imobile, n-a atras nimănui atenția în mod special. Nici n-ar fi fost motive, căci invenția nu prea avea obiect de activitate și toată lumea accepta ideea că trebuie să trăiască și fostul viceprimar din ceva, în calitate de șef, evident. Dar din luna ianuarie a acestui an, după ce au trecut alegerile, ca să nu perturbe bunele calcule pesediste din Alexandria, mai multe voci scandalizate ne-au atras atenția că noua societate din subordinea primăriei a început deja să abuzeze. Pentru că, potrivit proprietarilor de locuințe din mai multe condominii, PSD-ul din Alexandria folosește oamenii de la ajutorul social (fără contract la ITM) pentru curățenia din blocuri și cer în schimb, bani, în funcție de suprafața fiecărui apartament în parte. Cine vede logica, să ne-o spună și nouă!

Marea manevră din Condominiul 24

Condominiul 24 cuprinde zona B-urilor. Pentru necunoscători, zona B-urilor din Alexandria este zona cu cei mai mulți beneficiari ai ajutoarelor sociale care fac atât de bine politica PSD. Și totuși, chiar și oamenii din B-uri sunt revoltați de faptul că această nouă societate înființată în subordinea primăriei, TR Administrare Imobile, ia decizii fără să le comunice și locatarilor, de dragul de a face niște bănuți frumoși din… nimic. Iată ce s-a întâmplat: potrivit legii 230/2007 care reglementează înființarea, organizarea și funcționarea Asociațiilor de Proprietari din Alexandria a avut loc o ședință a Condominiului 24, la solicitarea primăriei pe data de 22 iunie 2016. Atunci, în cerc foarte restrâns a fost desemnată drept președinte al asociației o anume Mariana Mone și a fost schimbat tot comitetul executiv al condominiului. N-a fost nicio problemă pentru nimeni, căci proprietarii apartamentelor din blocurile respective aveau și alte treburi. În plus, nu s-a luat nicio decizie pe moment, căci mai urmau alegeri și PSD-ul nu vrea să supere pe nimeni înainte de a-i vedea votul în urnă. Abia în luna ianuarie a acestui an, a apărut la scara blocurilor din condominiu un tabel nominal în care fiecare locatar, pe baza unui bon de consum, avea de plată o sumă de bani, care varia în funcție de suprafața în metri pătrați a fiecărui apartament. În bonul de calcul figurează că oamenii ar avea datorii la TR Administrare Imobile pentru plata femeii de serviciu, a consumabilelor igienico-sanitare, comision administrare și indemnizație președinte.

L-am întrebat pe Iotu dacă are contract cu o femeie de serviciu înregistrat la ITM și a răspuns că acum face angajarea”

Oamenii s-au isterizat instantaneu și, potrivit unuia dintre cei nemulțumiți, atitudinea lui Lucian Iotu a fost demnă de PSD-ul căruia și-a vândut sufletul și, mai nou, mințile care i-au mai rămas: Când l-am contactat pe Iotu, acesta a zis că ei au încercat să refacă Condominiul. Reproșul că nu a anunțat nimeni locatarii a fost zadarnic, căci Iotu a spus că a fost convocată asociația. Noi le-am explicat că noi de șapte ani ne administrăm singuri și am vrut să știm pe ce bază au luat hotărârea asta. Am rămas surprinși, căci ăștia trimiteau oamenii de la ajutorul social să facă curățenie pe scară, dar noi le-am interzis să mai intre, că în fiecare zi intrau țigani și ne era teamă. Când i-am spus domnului Iotu că din bonul de consum reiese o taxă de administrare a scării, plus comisionul femeii de serviciu, a zis că i se pare normal. Dar acea femeie de serviciu trebuia să știm și noi cum a fost angajată, în ce constau serviciile ei, intervalul orar în care muncește, că dacă doar trimiți pe unul cu un sac de plastic și o mătură în mână nu înseamnă că avem femeie de serviciu. L-am întrebat dacă are contract cu o astfel de femeie înregistrat la ITM și a răspuns că acum face angajarea.

Scandalul abia acum începe: “Folosesc oamenii de la ajutorul social și emit bonuri de consum pentru a încasa niște bani”

Lucrurile acestea nu se întâmplă doar în Condominiul 24. Am primit, de asemenea, bonuri de calcul identice și din alte zone ale Alexandriei, iar nemulțumirea oamenilor e aceeași: de ce ar plăti ei serviciile prestate doar în capul lui Iotu? Realitatea e că s-a ajuns la un asemenea grad de nepăsare, încât pentru bani, oamenii ăștia care ne conduc au învățat să facă profit până și pe spinarea beneficiarilor de ajutor social. Oamenii care locuiesc acolo văd foarte clar aceste lucruri și nu se tem, ci intenționează să anunțe ilegalitățile constatate la poliție: “Folosesc oamenii de la ajutorul social și emit bonuri de consum pentru a încasa niște bani. Când am sunat-o pe președinta asociației de locatari, Mone Mariana, mi-a spus că s-a pus afiș. Noi nu am văzut un astfel de afiș, pentru că totul s-a făcut pe burtă și pe ascuns. Sunt două doamne delegate din partea primăriei care acordă asistență pentru asociațiile de locatari care doresc să se înființeze. În schimb, ei au preluat listele vechi cu proprietarii, că multe sunt în neconcordanță. După ce am făcut noi valuri, am convocat-o și pe președintă și am amenințat-o că ne ducem la poliție pentru că e ilegal ce se întâmplă, iar ea a zis că s-a sistat totul decamdată și că intenționează să își dea demisia. Ei sunt obligați să comunice locatarilor orice hotărâre se ia în adunare și nu au făcut asta. S-a mers pe burtă, au fost alegerile, ne-au lăsat până în ianuarie. Oamenii au făcut scandal și se gândeau să meargă și la poliție. Eu nu găsesc nicio lege care să oblige un bloc să se constitue în asociație de locatari. S-au gândit să îi bage pe toți la grămadă, cum era în vechile asociații de proprietari, când totul era taxat la comun, căldură, apă. Acum nu se mai justifică asta, din moment ce fiecare are contoar pe apă, gaze și așa mai departe, așa că singurul lor de unde puteau face bani era la curățenia din bloc.”

Comentariile noastre ar fi de prisos, căci mărturiile oamenilor și bonurile de calcul vorbesc de la sine.

1 Comment

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

Publicitate

Publicitate

Articolul precedent

Universitatea Alexandria a obținut locul IV la turneul național de futsal

Următorul articol

Plus/Minus – Florin Roșu și Valentin Boboc

Cele mai recente articole de Actualitatea politică