După ce Dragnea a dat tonul, și Olguța Șefu a depus contestație în anulare în dosarul angajărilor fictive

în Actualitatea politică

Nu doar Dragnea recurge la toate mijloacele pe care le are la dispoziție pentru a scăpa de condamnare. Și fostul director adjunct al Direcției pentru Protecția Copilului Teleorman a depus astăzi o contestație în anulare, aceasta fiind o cale extraordinară de atac împotriva sentinței formulate de Înalta Curte. Pe portalul instanței, contestația Olguței Șefu este deja publicată și rămâne de văzut dacă aceste încercări disperate ale celor vizați în dosarul angajărilor fictive vor avea și consecințe concrete.

Olguța Șefu a fost directorul adjunct al Direcției pentru Protecția Copilului Teleorman, fiind astfel una dintre persoanele din instituție care ar fi trebuit să știe și să reclame faptul că Adriana Botorogeanu și Anisa Stoica erau trecute în organigrama direcției, dar nu veneau niciodată la locul de muncă. Olguţa Şefu a fost condamnată la trei ani închisoare cu suspendare.

În timpul procesului, Olguța Șefu nu a făcut prea multe declarații, în afară de a se disculpa constant, uneori chiar cu lacrimi în ochi: „Nu stiu de ce am ajuns aici. Sunt o fire sensibilă. Nu am nicio legatură cu ce s-a întâmplat„.

Jurnalist de investigație și autor. Co-fondator al publicației Liber în Teleorman, corespondent Europa FM, colaborator al mai multor site-uri de știri. Absolventă a programului pentru jurnaliști de investigație “Edward R. Murrow”, finanțat de guvernul SUA. Specializare în Fact-Checking la Poynter Institute, Florida. Autoarea a cinci cărți de beletristică, cea mai recentă apariție editorială a sa fiind romanul Cei Care Nu Mint.

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

*