După ce au mâncat banii publici, finii primarului Victor Drăgușin cer ziarului Liber în Teleorman 30.000 de lei pentru defăimare

în Din culisele politice

Carmen Dumitrescu

Cristina și Octavian Teodorescu ar fi putut fi doi oameni normali. Dar ei au ales să fie extraordinari. Și, pentru că alte talente de pus la bătaie în acest sens nu aveau, cei doi s-au gândit că e mai simplu să mănânce banii publici. Și nu oricum, ci în tandem cu nașul lor, primar al orașului Alexandria, Victor Drăgușin. Povestea e simplă: o individă care a lucrat un timp la un post local de radio a reușit să obțină o notă de trecere la un concurs pentru ocuparea postului de consilier pe probleme de mass-media al primarului Victor Drăgușin. La ceva vreme după, respectiva și-a găsit și o pereche, în persoana unui tânăr despre care unii spun că ar fi destul de inteligent. Noi nu confirmăm asta, pentru că nu-l cunoaștem și văzând în ce s-a băgat, ne așteptăm să ne confirme oamenii legii dacă măcar justifică inteligent manevrele pe care le-a făcut. Ei bine, noua consilieră a primarului, pe numele ei de atunci Cristina Tănase, a făcut tot posibilul să se vâre pe sub pielea primarului Drăgușin, obiectiv pe care l-a și atins în scurt timp, având în vedere afinitatea primarului pentru limbile lungi. În consecință, primarul a luat decizia de a o cununa pe această Cristina Tănase cu prietenul ei de la acea vreme, Octavian Teodorescu. Din clipa aceea, în noua familie Teodorescu a început să se reverse banul public. Asta s-a întâmplat potrivit unui calcul simplu și total incompatibil cu moralitatea și legalitatea, căci Octavian era proprietarul unei firme, pe numele ei ROADVERTISING SRL, al cărei obiect de activitate e acela de a asigura Servicii de Reprezentare Media. Ce coincidență! În timp ce soția era consilier pe probleme de Media pentru primarul municipiului Alexandria, soțul începea să emită contracte de prestări servicii pe reprezentare media cu Primăria Alexandria. Deci, practic, cei doi au găsit calea cea mai bună de a se completa perfect pe banii noștri.

Am solicitat, în baza legii 544, Primăriei Alexandria o listă a contractelor pe care instituția le-a semnat de-a lungul vremii cu firma finului Octavian. În loc să ne furnizeze lista detaliată a contractelor, așa cum e normal să procedeze o instituție publică care ne cheltuie banii, primăria transmite un răspuns lapidar, în care ne informează că S.C. ROADVERTISING SRL a avut contracte cu instituția publică doar până în anul 2013, acestea însumând o valoare totală de 326468,87 lei. Noi am auzit că firma lui Octavian încă mai prestează pe banii noștri la instituția în care lucrează soția, însă chiar dacă lucrurile ar sta așa cum le declară Drăgușin, problema e aceeași, căci fina Cristina era și în perioada aceea angajată a instituției.

Și ca să fie schema succesului completă, partea cu adevărat frumoasă e aceea că cifra de afaceri a firmei finului Octavian se ridica în 2015 la valoarea de 312917, adică puțin sub valoarea contractelor pe care le-a încheiat cu municipalitatea până în anul 2013. De aici înțelegem că firma finului Octavian trăiește și face profit strict din bani publici, în baza relației de succes a soției sale cu primarul Alexandriei. Frumos, nu?

De la oameni din instituția pe care o conduce Victor Drăgușin aflam, la numai două zile după publicarea articolului în cauză, faptul că primarul minte! Și cei în cauză ne trimit și dovada. În consecință, S.C. ROADVERTISING SRL are încă contracte cu municipalitatea și anul acesta, după cum a avut și în cursul anului trecut. Dar bomba adevărată abia acum vine: se pare că Drăgușin și-a angajat finul la Serviciul de Târguri și Oboare, din subordinea Primăriei Alexandria, în postul de director adjunct, unde câștigă o sumă tare frumușică, și anume 4000 lei pe lună. În plus, finul primarului și-a mai făcut o firmă în 2016 cu numele S.C. Dinamic Consult SRL, probabil pentru a mai sifona și alți bani publici. I-am cere primarului Victor Drăgușin informații legate de contractele încheiate cu noua firmă a lui Octavian Teodorescu, dar acum, după ce știm că minte chiar și în documente oficiale, nu ne mai obosim.

Acum, Cristina și Octavian Teodorescu au considerat că nu le ajung banii publici pe care i-au încasat din taxele și impozitele oamenilor de rând. Așa că au decis să-și umfle veniturile cu prejudicii morale. Astfel, ei solicită instanței să pedepsească ziarul Liber în Teleorman și pe subsemnata prin plata unor prejudicii morale, în valoare de 30.000 lei. Cu siguranță, ne vom întâlni în instanță și că până atunci vom mai clarifica și alte fațete ale furtului din banul public comise de cei doi protejați ai primarului Alexandriei.  Dar până atunci vrem să le spunem celor doi fini, că asta e principala lor calitate pe lume, că furtul e mai rușinos decât injuria. Și că ar trebui să le fie rușine, nu să iasă public cu astfel de intimidări la adresa celor care îndrăznesc să le spună în față ceea ce tot orașul știe de ani buni și spune prin spatele lor. Cu alte cuvinte, dragă Cristina și dragă Octavian, aveați o imagine proastă și înainte să scriem noi despre cum furați voi.

Jurnalist de investigație și autor. Co-fondator al publicației Liber în Teleorman, corespondent Europa FM, colaborator al mai multor site-uri de știri. Absolventă a programului pentru jurnaliști de investigație “Edward R. Murrow”, finanțat de guvernul SUA. Specializare în Fact-Checking la Poynter Institute, Florida. Autoarea a cinci cărți de beletristică, cea mai recentă apariție editorială a sa fiind romanul Cei Care Nu Mint.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Your email address will not be published.

*