După ce a scos morții la urne, pe Dragnea nu-l mai întrece nimeni la pupat icoane

în Actualitatea politică

dragneapios1-horzCarmen Dumitrescu

Dragnea n-a excelat niciodată într-ale spiritului. De obicei, preocupările lui au fost profane și au vizat, în principal, construirea unei case pe patru locuri și administrarea profitabilă a unui hotel într-o zonă fără turism. Uneori, își mai dorea să devină Alexandru Ioan Cuza, dar noi credem că s-a liniștit în privința asta. E drept că glumele lui aveau un sâmbure de spiritualitate, dar chiar și el trebuie să recunoască faptul că pe Dumnezeu l-a descoperit târziu. Nu prea târziu, că nu e niciodată prea târziu să te întorci la calea dreaptă, dar viața religioasă a lui Dragnea a început după ce a profanat morții Teleormanului, trimițându-i să voteze la Referendum, în loc să le respecte somnul de veci.

Așa că, mai nou, Dragnea a decis să facă pace cu Dumnezeu, mai ales că se apropie și data de 29 ianuarie, când un nou termen din procesul său îi amenință liniștea sufletească. Cum ordinele bisericești nu-i mai sunt suficiente, Dragnea s-a gândit că dacă tot ajunge în Israel ar fi un bun moment să pupe niște icoane și, evident, să imortalizeze momentul de spiritualitate, pentru a-l putea posta pe Facebook.

Noi nu știm dacă, în călătoria lui inițiatică prin Israel, Dragnea s-a întâlnit doar cu Patriarhul Ierusalimului și a întregii Palestine sau a avut și vreo întrevedere la nivel mai înalt. Oricum, pentru că pe Dumnezeu nu-l putem avea drept sursă (și ce rost ar mai avea să ai surse într-o lume în care oricine se poate face singur de râs pe Facebook?), credem din tot sufletul că dacă Dragnea a avut vreo întâlnire la cel mai înalt nivel, Cel de Sus i-a spus clar că un corupt rămâne corupt, oricâte icoane i s-ar da să pupe.

Jurnalist de investigație și autor. Co-fondator al publicației Liber în Teleorman, corespondent Europa FM, colaborator al mai multor site-uri de știri. Absolventă a programului pentru jurnaliști de investigație “Edward R. Murrow”, finanțat de guvernul SUA. Specializare în Fact-Checking la Poynter Institute, Florida. Autoarea a cinci cărți de beletristică, cea mai recentă apariție editorială a sa fiind romanul Cei Care Nu Mint.

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

*