După alegeri, Primăria Alexandria colcăie de COVID-19

în Actualitatea politică/Dezvăluiri

Mai mulți angajați ai Primăriei Alexandria sunt, în prezent, diagnosticați cu COVID-19, unii dintre ei fiind în stare gravă în spitale din București. Mai grav, însă, e faptul că mulți dintre angajații care se prezintă la muncă au simptome, dar sunt chemați la serviciu chiar și așa. Iar o parte dintre ei lucrează în relație cu publicul…

Mai mulți angajați ai Primăriei Alexandria trec în aceste zile printr-un veritabil coșmar. Sub protecția anonimatului, aceștia ne-au declarat că sunt chemați la muncă, chiar dacă au simptome și că nu sunt lăsați să se izoleze la domiciliu.

Asta se întâmplă în condițiile în care, după alegeri, un val de COVID-19 a inundat primăria. Secretara primarului, unul dintre consilierii acestuia, un șofer, o angajată de la taxe, dar și alte angajate de la departamente diferite au primit confirmarea, iar unii dintre ei se află în stare gravă în spital.

În ciuda valului de îmbolnăviri, care e legat de alegerile locale și de faptul că angajații primăriei au fost obligați să împartă afișe electorale după program, șefii de servicii le cer angajaților rămași să vină la muncă. Pe de altă parte, unii dintre ei prezintă simptome specifice, dar ascund faptul că se simt rău și merg totuși la birou.

Situația este dramatică, pentru că oamenii sunt acum disperați și au convingerea că se încearcă mușamalizarea situației, deși mulți dintre angajați au contacte cu publicul și pot determina îmbolnăvirea în masă a populației orașului.

Oamenii cer să se ia măsuri urgente pentru ținerea sub control a situației și pentru izolarea la domiciliu a celor care nu se simt bine, astfel încât să nu se ajungă la decese. Mai mult, se pare că recent, un angajat al Primăriei a decedat, iar oamenii din instituție spun că acesta ar fi fost, de fapt, infectat cu noul virus, nu ar fi murit brusc, așa cum s-a susținut și nici atunci nu s-au luat măsuri pentru protejarea angajaților.

Jurnalist de investigație și autor. Co-fondator al publicației Liber în Teleorman, corespondent Europa FM, colaborator al mai multor site-uri de știri. Absolventă a programului pentru jurnaliști de investigație “Edward R. Murrow”, finanțat de guvernul SUA. Specializare în Fact-Checking la Poynter Institute, Florida. Autoarea a cinci cărți de beletristică, cea mai recentă apariție editorială a sa fiind romanul Cei Care Nu Mint.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Your email address will not be published.

*