După 8 ani de la minciunile lui Dragnea, Guvernul promite hidrocentrală la Turnu Măgurele

în Actualitate/Actualitatea politică

Au trecut 8 ani de când Liviu Dragnea promitea că județul Teleorman va avea hidrocentrală la Turnu Măgurele. Mai exact, pe 31 octombrie 2014, vicepremierul, pe atunci, Liviu Dragnea se lăuda cu multe proiecte printre care și construirea celei de-a treia hidrocentrale pe Dunăre, la Turnu Măgurele – Nicopole: „Suntem aici pentru că domnul preşedinte Yang Yong (președintele companiei Huadian – n.r.) este interesat în realizarea, împreună cu noi şi cu Guvernul Bulgariei, a unei hidrocentrale aici, în acest loc în care ne aflăm (la Turnu Măgurele. Este o investiţie majoră, pe care o avem în vedere, cu două componente: o componentă de energie (hidrocentrala) și a doua componentă (o investiţie poate şi mai mare) – realizarea unui dig pentru cele două maluri ale Dunării, de peste 100 de kilometri, care ne va rezolva pentru totdeauna problema inundaţiilor şi, în plus, va contribui serios la sistemul de irigaţii”, spunea Dragnea în 2014.

Acum, după 8 ani, ministrul Energiei, Virgil Popescu, anunţă că a discutat cu ministrul Energiei din Bulgaria Rosen Hristov, iar cele două ţări vor relua negocierile pentru a construi hidrocentrala de la Turnu Măgurele – Nicopole.

„România și Bulgaria vor relua negocierile pentru a construi hidrocentrala de la Turnu Măgurele – Nicopol. Proiectul hidrotehnic va avea 840 MW putere instalată, din care 420 MW partea românească, cu o producție totală de 4400 GW pe an, respectiv 2200 GW pentru România. Astăzi am convenit cu ministrul Energiei din Bulgaria Rosen Hristov că este un proiect necesar, foarte important pentru asigurarea independenței și securității energetice. Am purtat aceste discuții cu ministrul Hristov la cea de-a 26-a Conferință organizată de Institute of Energy for South-East Europe cu tema „Energy & Development 2022», de la Atena”, a spus actualul ministru al Energiei.

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

*