liberinteleorman.ro

După 17 ani de parc industrial imaginar, Victor Drăgușin vrea să vândă terenul

De 17 ani vorbește primarul de la Alexandria – Victor Drăgușin despre parcul industrial reprezentat doar de o plăcuță în câmp în zilele noastre și de desenele sale care rar s-au concretizat în realitate, asta în timp ce firma are angajați și a încasat foarte mulți bani publici în toți acești ani. Cu toate acestea, primarul vine acum cu o propunere incredibilă: aceea de a vinde terenul în suprafață de 18 hectare. Intenția este mascată prin dorința unui investitor de a face achiziția, potrivit consilierului local Gabriel Bulumac.

„Lume, lume! În ultima ședință de Consiliu Local, actualul primar a venit cu o “veste” trăznet!

Pe adresa primăriei a venit o ofertă de cumpărare din partea unui investitor privat, pentru terenul pe care ar urma să fie construit “Parcul Industrial”. Cum care Parc Industrial?! Cel despre care se vorbește încă din 2005, dar a rămas la nivel de himeră! Chiar dacă celebrul Parc Industrial virtual este reprezentat de un panou în câmp, el a fost hrănit în tot acest timp cu banii comunității, bani ce au fost tocați pe studii de fezabilitate, proiecte, salarii, reclamă, publicitate, planuri, cărți funciare, etc. Fără nicio finalitate!

Acum, în mod miraculos a apărut o ofertă de cumpărare pentru cele 18 hectare de teren situate pe DE 70, iar actualul primar este foarte încântat și a făcut o întreagă pledoarie pentru vânzarea terenului, considerând că este o mare oportunitate pentru oraș. Ciudat este că, în primă fază a fost făcută o singură carte funciară pentru cele 18 hectare, apoi, terenul a fost spart în peste 25 de cărți funciare, conform proiectului, dar recent, au fost alipite din nou cele peste 25 de cărți funciare într-una singură unde sunt toate cele 18 hectare. Nu vorbesc de cheltuiala pentru aceste operațiuni, pentru că la noi se aruncă banii pe fereastră frecvent, dar pare totuși suspectă această comasare, chiar înainte să fie primită oferta de vânzare pe întregul lot de 18 hectare. L-am întrebat pe actualul primar de această comasare rapidă, dar dumnealui nu a putut să-mi răspundă care au fost motivele alipirii într-un singur lot.

Așa că, după aproape 17 ani de discuții și sute de mii de lei cheltuiți pe “studii și reclame” actuala conducere a primăriei este dispusă să renunțe la acest proiect și să propună vânzarea terenului. Ba chiar susține că această vânzare ar fi o mare afacere pentru comunitate (nu am înțeles prea bine care dintre comunități: cea mare, sau cea restrânsă, dar eu oricum înțeleg mai greu) IREAL! Mai jos aveți imagini cu “Parcul Industrial” virtual. Nu criticați! Imaginile de mai jos ne-au costat o grămadă de bani, dar noi, cetățenii orașului, suntem obișnuiți cu panouri și promisiuni neonorate!”, spune consilierul local Gabi Bulumac.

Monica Vasilescu

Monica Vasilescu este redactor Realitatea.net și profesează ca jurnalist din anul 2007. Și-a început cariera în presa locală din județul Teleorman și a scris la mai multe publicații specializate pe investigații și subiecte anticorupție. A fost corespondent și colaborator al mai multor site-uri de știri în domenii precum: politic, social, eveniment, justiție. Este co-fondator al publicației Liber în Teleorman, premiată în cadrul Galei Superscrieri, în anul 2019, la secțiunea „Presă Locală”, cu diploma pentru "Curaj, Răbdare și Adevăr".

1 Comment

  1. Gurile rele spun ca se tot căuta prin Primarie teren intravilan pentru un investitor dornic (dar și darnic) de parc fotovoltaic. Se pare că, până la urmă, a bătut la ușa potrivită. Poate mai apare vreun filmuleț, că la Primaria Alexandria s-au lansat mulți actori celebri…

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

Publicitate

Publicitate

Articolul precedent

Andrei Durlea, medalie de argint la Campionatul European de Culturism și Fitness

Următorul articol

Accident la Troianul: un biciclist a fost rănit grav

Cele mai recente articole de Actualitate