liberinteleorman.ro

Dunărea, la cote peste pragul de inundaţie

16 martie 2016

inundatii

La ora 10.00, conform datelor transmise de S.G.A. Teleorman, cotele fluviului Dunărea se prezentau astfel:

– la Turnu Măgurele – H (cm) – 588 (a fost depăşit pragul de inundaţie cu 338 cm), iar debitul Q (m3 /s) – 11810 (a fost depăşit pragul de inundaţie cu 710 m3 /s);

– la Zimnicea – H (cm) – 639 (a fost depăşit pragul de inundaţie cu 29 cm), iar debitul Q (m3 /s) – 11940 (a fost depăşit pragul de inundaţie cu 550 m3 /s).

În urma creşterii fluviului Dunărea a fost inundată zona dig-mal din cadrul ocolului silvic Alexandria şi a ocolului silvic Turnu Măgurele, fiind afectate cca. 1150 ha de fond forestier, nivelul apei atingând pe alocuri cca. 30 – 100 de centimetri. Menţionăm că aceste zone se află în zona inundabilă a fluviului Dunărea, neconstituind niciun pericol pentru locuinţele cetăţenilor din localităţile riverane.

În continuare, se menţine starea de apărare şi rămân activate toate structurile implicate în gestionarea situaţiilor de urgenţă: Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, Centrul Operaţional Judeţean al ISU Teleorman, Centrul Operativ al SGA Teleorman, Centrul Operativ al ANIF, Centrul Operativ al O.D.D. Interagro şi Comitetele locale pentru situaţii de urgenţă limitrofe fluviului Dunărea (Islaz, Turnu Măgurele, Ciuperceni, Traian, Seaca, Lisa, Zimnicea, Năsturelu, Bujoru şi Pietroşani).

La această dată, se continuă monitorizarea evoluţiei nivelurilor şi debitelor la lucrările hidrotehnice cu rol de apărare, precum şi starea staţiilor de desecare, acţionându-se conform planurilor de apărare împotriva inundaţiilor.

În cursul zilei de ieri, 15 martie a.c., personalul SGA Teleorman împreună cu 30 de pompieri militari din cadrul Detaşamentelor Zimnicea şi Turnu Măgurele au acţionat pentru consolidarea şi supraînălţarea digului de Vest al lacului Suhaia, acesta fiind erodat de apă.

Acţiunile de consolidare a acestui dig continuă şi astăzi, pe o suprafaţă de cca. 500 m, cu personal de la SGA Teleorman, ISU Teleorman (30 de pompieri din cadrul Detaşamentelor Alexandria şi Roşiorii de Vede) şi primăria Suhaia.

În funcţie de evoluţia situaţiei operative, vom reveni cu o nouă comunicare, înștiințează Compartimentul Informare şi Relaţii Publice – Cpt. Dragomir Adrian Gelu.

Advertisement

Monica Vasilescu

Monica Vasilescu este redactor Realitatea.net și profesează ca jurnalist din anul 2007. Și-a început cariera în presa locală din județul Teleorman și a scris la mai multe publicații specializate pe investigații și subiecte anticorupție. A fost corespondent și colaborator al mai multor site-uri de știri în domenii precum: politic, social, eveniment, justiție. Este co-fondator al publicației Liber în Teleorman, premiată în cadrul Galei Superscrieri, în anul 2019, la secțiunea „Presă Locală”, cu diploma pentru "Curaj, Răbdare și Adevăr".

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

Banner

Publicitate

Publicitate

Articolul precedent

Mâine intră în vigoare Legea Antifumat

Următorul articol

Carmen Daniela Dan lămurește problema denunțului la DNA

Cele mai recente articole de Actualitate