liberinteleorman.ro

Eu pe cine votez? – Dumitru Goldbach vrea medalia de aur la alegerile pentru Primăria Alexandria

12 martie 2016

Monica Vasilescu

În perioada care urmează, mulți ne vor solicita încrederea. Dar, înainte de a le-o acorda și de a le permite accesul liber la banul public, ar trebui să știm exact cu cine avem de-a face. Nu de alta, dar să nu ne mai trezim cu agenți de pază turmentați și taximetriști cu vocația răspunderii în funcții la care noi nici nu visăm. Așa că, în edițiile care vor urma, ziarul Liber în Teleorman vă va prezenta candidații partidelor la principalele funcții administrative din orașul și județul dumneavoastră, în speranța că veți ștampila buletinul de vot în perfectă cunoștință de cauză

eu cu cine votez - dumitru goldbachDumitru Goldbach este un nume nou în politica teleormăneană. S-a născut în Botoșani, a făcut studiile liceale și universitare la București, a susținut doctoratul la Târgoviște și a ajuns în Alexandria printr-un concurs de împrejurări. Nu i-a fost necesar mai mult de câteva luni pentru a se face remarcat pe plan local, la acest lucru contribuind farmecul personal, dar și profesia sa actuală. Are catedră la Universitatea Valahia, este tânăr, elegant, cu o capacitate de dialog care i-ar putea fi de mare ajutor și încearcă să-i convingă pe cetățeni că un profesor este cea mai bună soluţie pentru ocuparea fotoliului de primar din capitala Teleormanului.

Dumitru Goldbach a intrat în politică relativ recent, la insistențele unor apropiați care jurau că în acest domeniu e nevoie de oameni tineri, decenți și capabili. Făcându-și drum cu grijă prin jungla concurențială, a ales inițial ALDE, dar a descoperit repede că nu se poate acomoda cu anumiți oameni, fiind din categoria celor care reușesc să acționeze fără a recurge la agresivitate. După câteva luni de cuget și de negocieri, acesta s-a alăturat unui alt partid înființat relativ recent, având convingerea că așa poate construi un proiect al său, neîntinat de interesele deja existente în toate partidele cu renume. A semnat adeziune la Partidul România Unită, face echipă cu Gabi Florea, președintele formațiunii la nivel de județ, și sperăm să nu-l vedem pe străzi în ”patrula lui Țepeș”, nu de alta dar Dumitru Goldbach pare a fi unul dintre puținii politicieni cu simțul penibilului foarte bine dezvoltat.

La fel de dezvoltate sunt și capacitățile sale intelectuale și tocmai de aceea mizăm pe faptul că Dumitru cunoaște realitatea și își dă seama că este foarte departe de atingerea scopului ambițios pe care și l-a propus în imediata confruntare. Și așa este destul de mult faptul că a putut intra în luptă, mai ales că trăim în secolul egoismului, iar cei din conducerile partidelor nu mai sunt atenți la nevoile celor din jur, ci doar la interesul propriu, astfel că ”învingătorii” politici sunt cei desemnați pe criterii bazate pe putere, resurse financiare și relații, nicidecum pe competenţă sau corectitudine.

Dumitru este, însă, idealist și se vede că nu s-a confruntat cu eșecul. El le spune oamenilor că nu le promite nimic, în afară de faptul că va ţine cu ei şi va face tot ce este omeneşte posibil pentru un trai decent, într-un oraş mai bun pe toate planurile, mai ales economic, social şi cultural.

Își va da primul examen electoral la Primăria Alexandria, în iunie, și, de ce să nu recunoaștem, are împrejurări favorabile în a obține un mandat de consilier local, că, pentru publicul locului, poate conta un pic faptul că el are prezență scenică, dar să nu uităm că înregistrează un minus important de nesusținere în rândul celor mai activi votanți, al pensionarilor, care au pus deja ochii pe altcineva.

Cu șanse reale sau iluzorii, în mod sigur Dumitru Goldbach este un candidat cu accent (rămâne de văzut dacă va fi vorba doar despre felul particular în care pronunță, specific graiului moldovenesc, sau despre reliefarea personală) și este idealist, ”opțiune” care nu-l va îndrepta spre a obține medalia din metalul pe care îl poartă în nume, dar îi poate duce partidul spre o distincție de bronz, dacă privim oferta electorală prezentată până acum.

Advertisement

Monica Vasilescu

Monica Vasilescu este redactor Realitatea.net și profesează ca jurnalist din anul 2007. Și-a început cariera în presa locală din județul Teleorman și a scris la mai multe publicații specializate pe investigații și subiecte anticorupție. A fost corespondent și colaborator al mai multor site-uri de știri în domenii precum: politic, social, eveniment, justiție. Este co-fondator al publicației Liber în Teleorman, premiată în cadrul Galei Superscrieri, în anul 2019, la secțiunea „Presă Locală”, cu diploma pentru "Curaj, Răbdare și Adevăr".

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

Banner

Publicitate

Publicitate

Articolul precedent

Între ce rele alegem…

Următorul articol

Valentin Filip nu va mai fi director la spital

Cele mai recente articole de Actualitatea politică