DSP Teleorman propune închiderea Grădiniței Nr.10, după ce mai mulți copii s-au îmbolnăvit

în Actualitate

Carmen Dumitrescu

Zilele trecute, mai mulți copii dintr-o grădiniță din Alexandria s-au prezentat la Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Județean din Alexandria, cu simptomele unei toxiinfecții alimentare foarte agresive. După ce s-au luat primele probe de către o echipă a Direcției de Sănătate Publică Teleorman, directorul instituției cere Primăriei Alexandria închiderea grădiniței.
Numărul mare al părinților îngrijorați a determinat autoritățile din Alexandria să ia măsuri cât mai rapide pentru lămurirea situației. Și astfel, directorul DSP Teleorman, Mioara Comana, a declarat că o echipă de specialiști a ajuns în cursul zilei de astăzi, 17 septembrie, la Grădinița numărul 10 din oraș, pentru a recolta probele necesare elucidării cauzei care a dus la apariția îmbolnăvirilor: “O echipă de la noi a recoltat probele de alimente. De azi de dimineață am testat personalul, am recoltat probe de la ei, din gât și de pe mâini”. Mioara Comana susține de asemenea că va solicita Primăriei Alexandria închiderea pentru 30 de zile a grădiniței și mutarea activității în altă parte.
Părinții consideră că măsura e binevenită, în contextul în care igiena respectiei unități de învățământ a fost dintotdeauna precară.  “Cred că așa e cel mai bine, să se închidă grănița, pentru că știu chiar de la directoare că acolo nu s-a mai făcut o igienizare generală de trei ani de zile. Și asta e inadmisibil”, a declarat unul dintre părinți.
Între timp, au început să apară cazuri  similare și la o altă grădiniță din Alexandria, ceea ce îi determină pe specialiști să ia în calcul eventualitatea unei entero-viroze. Dar momentan, nu există nicio confirmare oficială a acestei explicații.

Jurnalist de investigație și autor. Co-fondator al publicației Liber în Teleorman, corespondent Europa FM, colaborator al mai multor site-uri de știri. Absolventă a programului pentru jurnaliști de investigație “Edward R. Murrow”, finanțat de guvernul SUA. Specializare în Fact-Checking la Poynter Institute, Florida. Autoarea a cinci cărți de beletristică, cea mai recentă apariție editorială a sa fiind romanul Cei Care Nu Mint.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Your email address will not be published.

*