liberinteleorman.ro

DSP Teleorman propune închiderea Grădiniței Nr.10, după ce mai mulți copii s-au îmbolnăvit

17 septembrie 2018

Carmen Dumitrescu

Zilele trecute, mai mulți copii dintr-o grădiniță din Alexandria s-au prezentat la Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Județean din Alexandria, cu simptomele unei toxiinfecții alimentare foarte agresive. După ce s-au luat primele probe de către o echipă a Direcției de Sănătate Publică Teleorman, directorul instituției cere Primăriei Alexandria închiderea grădiniței.
Numărul mare al părinților îngrijorați a determinat autoritățile din Alexandria să ia măsuri cât mai rapide pentru lămurirea situației. Și astfel, directorul DSP Teleorman, Mioara Comana, a declarat că o echipă de specialiști a ajuns în cursul zilei de astăzi, 17 septembrie, la Grădinița numărul 10 din oraș, pentru a recolta probele necesare elucidării cauzei care a dus la apariția îmbolnăvirilor: „O echipă de la noi a recoltat probele de alimente. De azi de dimineață am testat personalul, am recoltat probe de la ei, din gât și de pe mâini”. Mioara Comana susține de asemenea că va solicita Primăriei Alexandria închiderea pentru 30 de zile a grădiniței și mutarea activității în altă parte.
Părinții consideră că măsura e binevenită, în contextul în care igiena respectiei unități de învățământ a fost dintotdeauna precară.  „Cred că așa e cel mai bine, să se închidă grănița, pentru că știu chiar de la directoare că acolo nu s-a mai făcut o igienizare generală de trei ani de zile. Și asta e inadmisibil”, a declarat unul dintre părinți.
Între timp, au început să apară cazuri  similare și la o altă grădiniță din Alexandria, ceea ce îi determină pe specialiști să ia în calcul eventualitatea unei entero-viroze. Dar momentan, nu există nicio confirmare oficială a acestei explicații.

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

Publicitate

Publicitate

Articolul precedent

În Teleorman, ambulanțele sunt reparate de service-ul care ”trebuie”! Fiul deputatului Boboc deține arta și designul de a pune viața pacienților în pericol

Următorul articol

Bilanțul „Let’s do it, România!” în Teleorman: 6120 saci cu gunoi

Cele mai recente articole de Actualitate