liberinteleorman.ro

DSP Teleorman are UN singur angajat care se ocupă de decontaminare în vremea coronavirusului

18 martie 2020

În plină epidemie, Direcția de Sănătate Publică Teleorman vrea să se lupte cu noul virus prin intermediul unui singur angajat. Practic, decontaminarea cade în responsabilitatea unei singure persoane, care trebuie să fie, teoretic, în tot județul și în toate locurile în care este nevoie de igienizare. Organigrama Direcției reflectă o situație, probabil, frecvent întâlnită în aparatul de stat, și anume că „pălmașii” sunt puțini, iar inspectorii și șefii sufocă structura instituțiilor publice.

Am discutat, în acest sens, cu Tatiana Ilie, inspector principal în cadrul DSP Teleorman, pentru a afla informații legate de organigramă. Aceasta ne-a confirmat faptul că decontaminarea este exclusiv atribuția unei singure persoane, care abia face față situației actuale. Și totuși, nu e greu de anticipat că, în condițiile creșterii previzibile a numărului de îmbolnăviri generate de noul virus, acestuia îi va fi efectiv imposibil să-și mai facă meseria eficient.

De decontaminare se ocupă un angajat al nostru, acum este la centrul de carantină din Zimnicea, face acolo ce e de făcut, tot el e responsabil de dezinfectarea mașinilor, de situațiile în care sunt identificate persoane suspecte sau confirmate cu virusul, pentru că procedura trebuie făcută repede. Nu prea face față… Ce să zic? Pentru că e singur și trebuie să se ocupe de tot.„, ne-a spus angajata DSP.

În aceste condiții nu ne mai surprinde faptul că, după confirmarea primului caz de infectare din Teleorman, la apartamentul bătrânei de 70 de ani, „decontaminarea” a fost făcută de o vecină, care a spălat scara blocului cu dezinfectant. Ore întregi după confirmarea bolii, în blocul în care bolnava locuiește, n-a fost văzut picior de autoritate. Nici pentru decontaminare, nici pe alte considerente.

Advertisement

1 Comment

  1. Nu-l aveau nici pe-ăla, până nu li s-a atras atenția, la începutul anului, că însuși obiectul de activitate le e descoperit dacă renunță la el…

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

Banner

Publicitate

Publicitate

Articolul precedent

Fapte bune în timpul coronavirusului: Asociația „Mihai Murar” face cumpărături pentru cei aflați în izolare

Următorul articol

AMASP solicită pedepse de până la 10 ani de închisoare pentru cei care infectează în mod deliberat alte persoane

Cele mai recente articole de Administratie