DSP a eliminat toxiinfecția alimentară dintre cauzele care au determinat îmbolnăvirea copiilor de la Grădinița nr.10

în Sănătate

Carmen Dumitrescu

La finalul săptămânii trecute, mai mulți copii din cadrul Grădiniței nr.10 din Alexandria au ajuns la Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Județean de Urgență din Alexandria, cu simptomele unei toxiinfecții alimentare.

Cazurile de îmbolnăviri în creștere au alertat autoritățile și au determinat Direcția de Sănătate Publică Teleorman să facă un control acolo, pentru a verifica starea de igienă a unității de învățământ, precum și starea de sănătate a personalului.

În consecință, ajunși la fața locului, specialiștii DSP au constatat că situația e mult mai gravă decât părea în primă instanță. Clădirea, veche de 15o de ani, are o structură fragilă și, potrivit Mioarei Comana, director al DSP, “stă să cadă”. Mai mult, probele recoltate din alimente și de la personalul angajat au ajuns în laboratorul instituției de control și primele rezultate ale analizelor au ajuns astăzi. Deși nu este clară cauza care a determinat îmbolnăvirea copiilor, ajunși la un număr de 53, directorul Mioara Comana susține că “varianta toxiinfecției alimentare a fost exclusă, deci nu alimentele au fost cauza îmbolnăvirii celor mici.”

Abia în cursul zilei de vineri, toate analizele vor fi gata și instituția va putea face public motivul care a determinat îmbolnăvirea copiilor din Grădinița nr.10.

Jurnalist de investigație și autor. Co-fondator al publicației Liber în Teleorman, corespondent Europa FM, colaborator al mai multor site-uri de știri. Absolventă a programului pentru jurnaliști de investigație “Edward R. Murrow”, finanțat de guvernul SUA. Specializare în Fact-Checking la Poynter Institute, Florida. Autoarea a cinci cărți de beletristică, cea mai recentă apariție editorială a sa fiind romanul Cei Care Nu Mint.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Your email address will not be published.

*