liberinteleorman.ro

Drulă: „S-a lansat licitația pentru drumul de mare viteză București – Alexandria”

Advertisement

Cătălin Drulă – ministrul Transporturilor a anunțat, luni, că s-a lansat licitația pentru proiectarea drumului de mare viteză București – Alexandria.

„S-A LANSAT LICITAȚIA PENTRU PROIECTAREA DRUMULUI DE MARE VITEZĂ BUCUREȘTI – ALEXANDRIACNAIR a lansat azi licitația pentru unul dintre cele mai așteptate proiecte din sudul țării: drumul de mare viteză care va lega Bucureștiul de Alexandria. Drumul național actual DN6 este demult depășit în termeni de capacitate, traficul fiind de zeci de mii de vehicule pe zi. În plus, ca toate drumurile noastre naționale, străbate foarte multe localități.Licitația este bazată pe noul model de caiet de sarcini dezvoltat în iarnă de CNAIR. Din contract, va rezulta un “preliminary design”, o documentație cu un nivel de detaliu apropiat de un proiect tehnic, dar care totuși va lăsa libertate constructorilor să vină cu soluții inovatoare și să facă ajustări tehnologice pe design.Este încă o investiție pentru care am fi putut discuta astăzi de lucrări, sau de licitație pentru lucrări, dacă proiectarea s-ar fi făcut deja în anii ce au trecut. Din păcate, trebuie să o facem abia acum. Dar așa se face infrastructura: așezând cărămizile pentru viitor. Ce vă promitem este că vom urmări cu profesionalism și pasiune, ca pe toate celelalte proiecte, drumul acestei investiții până la deschiderea pentru trafic.

PS: Pe același model de caiet de sarcini, așa cum am promis în martie, vom lansa foarte curând licitația pentru proiectarea drumului de mare viteză Craiova – Lugoj (cu o lungime de 250 de km). #RevoluțiaBuneiGuvernări”, a anunțat, luni, Cătălin Drulă.

Monica Vasilescu

Monica Vasilescu este redactor Realitatea.net și profesează ca jurnalist din anul 2007. Și-a început cariera în presa locală din județul Teleorman și a scris la mai multe publicații specializate pe investigații și subiecte anticorupție. A fost corespondent și colaborator al mai multor site-uri de știri în domenii precum: politic, social, eveniment, justiție. Este co-fondator al publicației Liber în Teleorman, premiată în cadrul Galei Superscrieri, în anul 2019, la secțiunea „Presă Locală”, cu diploma pentru "Curaj, Răbdare și Adevăr".

2 Comments

  1. Va fi gata la….”Sfântul așteaptă” ca multe alte proiecte. De fapt, lucrarea a fost începută, sub aceleași așteptări, până în alegerile din 6 decembrie. S-a lucrat 1 km și…AȘTEAPTĂ…alte alegeri. Vai mama ei de clasă politică.

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

Publicitate

Publicitate

Articolul precedent

Singurul candidat pentru postul de director general al CAS Teleorman a ABSENTAT de la proba scrisă

Următorul articol

Echipa Universitatea Alexandria, o nouă victorie

Cele mai recente articole de Actualitatea politică