Drept la replică Primăria Alexandria

în Administratie

DREPT LA REPLICĂ

cu privire la articolul ”Scandal și amenințări cu moartea printre romii de la marginea Alexandriei – Un polițist local a fost BĂTUT”, publicat pe site-ul dvs. www.liberinteleorman.ro

Potrivit articolului dvs., ”Scandal și amenințări cu moartea printre romii de la marginea Alexandriei – Un polițist local a fost BĂTUT”, publicat pe site-ul www.liberinteleorman.ro, pentru care nu ne-ați solicitat un punct de vedere, în virtutea codului deontologic și a dreptului la replică, vă solicităm publicarea integrală a precizărilor din dreptul la replică de mai jos și în aceleași condiții ca și articolul la care faceți referire. 

Potrivit afirmației dvs. cu privire la faptul că ”(…) Soluții ar exista, însă, trebuie să aștepte. I s-a propus mutarea într-o garsonieră socială, dar nu imediat.(…)”, precizăm că d-nei Mariana i s-au pus la dispoziție, până în acest moment, două garsoniere în blocul Social de pe lângă I.J.J. Teleorman, libere de contract, dar familia a refuzat mutarea din modulele în care locuiesc în prezent. Ultima propunere de mutare din partea instituției a avut loc în luna octombrie.

Mai mult decât atât, în momentul în care funcționarul public responsabil de fondul locativ și polițiștii locali desemnați pentru astfel de cazuri, au însoțit familia pentru a vizualiza garsoniera pusă la dispoziție de către instituție, familia în cauză nu a avut nici măcar curiozitatea să intre în locuința propusă, precizând în mod ferm că au acceptat să vină doar pentru că au crezut că ”locuința este în curtea jandarmeriei”, afirmă funcționarii care au însoțit familia. Precizăm totodată faptul că toate aceste aspecte sunt consemnate în scris, cu martori.

Prin urmare, d-na Mariana nu trebuia să aștepte să se mute, mutarea familiei fiind posibilă în orice moment, numai cu acordul dumneai. Referitor la amplasarea de camere video, precizăm faptul că fiecare cetățean e liber să achiziționeze, contra cost evident, camere video de supraveghere, chiar și pază, în situația în care consideră că dreptul la viaţă, integritate fizică şi psihică sunt amenințate sau să se adreseze organelor abilitate în acest sens.

Considerăm că instituția a întreprins demersurile necesare prin punerea unor soluții la dispoziție, pentru a proteja această familie și de a evita astfel de conflicte care au degenerat în loviri, și/ sau alte violențe, propunerile noastre fiind respinse în mod categoric.

În legătură cu lovirea polițistului local precizăm faptul că există în acest moment un dosar penal pe rolul instanței de judecată. În schimb, persoana care a manifestat un comportament violent și a adus amenințări, a fost sancționată contravențional pentru loviri, distrugeri și alte violențe, fiind depusă și o plângere la Poliția Municipiului Alexandria, în acest sens.

Cât despre afirmația dvs. ”(…) situația este scăpată de sub control, dar, probabil, așteaptă să se întâmple o nenorocire pentru a lua măsuri concrete și rapide (…), precizăm faptul că nu avem competența de a soluționa conflicte de natură penală.

În vederea unei informări corecte a opiniei publice vă rugăm să ne contactați la adresele de e-mail: [email protected]  sau [email protected] .

Puteți, și aveți dreptul legal, să solicitați date cu privire la subiectele pe care doriți să le aduceți la cunoștință cetățenilor! Vă sprijinim în demersul dvs. de a informa opinia publică, dar în mod corect!

PRIMAR,

VICTOR DRĂGUȘIN

Nota redacției: Menționăm că am mai trimis solicitări la Primăria Alexandria la care nu am primit răspuns sau la care ni s-a trimis o explicație pe lângă subiect și foarte târziu pentru un site care transmite în timp real.

P.S.: Greșelile de punctuație din dreptul la replică aparțin semnatarului.

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

*