Drept la replică Primăria Alexandria

în Administratie

DREPT LA REPLICĂLiderul de grup al consilierilor locali P.N.L. din cadrul Consiliului Local al Municipiului Alexandria a ajuns într-o situație penibilă! Nu își amintește ce votează în cadrul ședințelor de Consiliu Local iar publicația www.liberinteleorman.ro, fără o documentare prealabilă și o abordare echilibrată, prezintă în mod distorsionat realitatea

Potrivit articolului dvs., ”Plată dublă pentru dinozaurii lui Drăgușin”, publicat pe site-ul www.liberinteleorman.ro, în cadrul căruia faceți afirmații de natură să afecteze imaginea instituției dar și a altor firme care nu au legătură cu ”Expoziția DinoParc”, organizată în perioada 19 august – 04 septembrie 2022 în Parcul Pădurea Vedea Alexandria, pentru care nu ne-ați solicitat un punct de vedere, în virtutea codului deontologic și a dreptului la replică, vă solicităm publicarea integrală a precizărilor din dreptul la replică de mai jos și în aceleași condiții ca și articolul la care faceți referire. 

Proiectul de hotărâre privind modificarea și completarea Anexei la H.C.L. nr. 34/ 28.02.2022 pentru aprobarea principalelor manifestări cultural – artistice, sportive și de tineret, care se desfasoară în municipiul Alexandria în anul 2022, a fost supus la vot în cadrul ședinței de consiliu local din data de 25.07.2022. Precizăm faptul că în cadrul ședinței a fost prezentat inclusiv devizul estimativ privind organizarea manifestărilor dedicate “Zilelor Municipiului Alexandria 2022”, iar valoarea estimată de 25.000 lei pentru organizarea ”Expoziției DinoParc” se regăsește în cuprinsul Anexei nr. 1 la H.C.L. nr. 209/ 25.08.2022 privind organizarea manifestărilor dedicate „Zilelor Municipiului Alexandria 2022”, care poate fi vizualizată prin accesarea următoarelor link-uri: https://alexandria.ro/monitorul-oficial-local/hotarari-adoptate/ , https://alexandria.ro/storage/formidable/9/HCL-209_25.07.2022.pdf  .

Menționăm, încă de la început, faptul că în urma prezentării proiectului de hotărâre, liderul de grup al consilierilor locali P.N.L., Bulumac Gabriel a votat – PENTRU – ca ”Expoziția DinoParc”, cu valoarea estimată de 25.000 lei, să fie realizată în Parcul Pădurea Vedea Alexandria, neexistând niciun fel de întrebări, propuneri, discuții, astfel că proiectul de hotărâre a fost aprobat în unanimitate de voturi, de către TOȚI CONSILIERII LOCALI ai municipiului Alexandria.

Mai mult, dl. Vecu Mihai, consilier local P.N.L., directorul Direcției Silvice Teleorman, nu a avut niciun fel de obiecție cu privire la amplasarea acestor exponate în Parcul Vedea în perioada 19 august – 04 septembrie 2022 și a votat – PENTRU.

Precizăm totodată faptul că suma de 75.000 lei, estimată inițial în luna februarie 2022 conform listei de activități propusă pentru acest eveniment, a fost diminuată, astfel că Primăria Alexandria a făcut economie 50.000 lei la bugetul local, plătind doar 25.000 lei, așa cum inclusiv consilierul Bulumac a aprobat și votat în cadrul ședinței de consiliu local angajarea aceastei cheltuieli bugetare.

Prin urmare, conform celor mai sus-menționate, suma de 25.000 lei reprezintă transportul, montajul, demontajul, paza exponatelor dar și orice defecțiuni apărute pe parcursul desfășurării expoziției.

În urma negocierilor purtate, prețul stabilit pentru vizitarea exponatelor este de 10 lei/ copil și 15 lei/ adult, accesul fiind gratuit pentru copiii sub 3 ani, inclusiv pentru persoanele cu dizabilități dar și pentru persoana însoțitoare.

Firma care s-a ocupat de realizarea expoziției de exponate animatronice și dinozauri statici la mărimi naturale în Parcul Pădurea Vedea din Alexandria nu este cea prezentată de dvs. în cadrul articolului Plată dublă pentru dinozaurii lui Drăgușin. Municipiul Alexandria are contract încheiat cu firma S.C. TRAVELING FUN PARK S.R.L., iar cu firmele Dino Park IMPEX S.R.L. și Dino Park Invest S.R.L., invocate FALS de către dumneavoastră, instituția noastră nu are relații contractuale și nici nu cunoaștem persoanele menționate de către dumneavoastră.

În vederea unei informări corecte a opiniei publice vă rugăm să ne contactați la adresele de e-mail: [email protected] sau [email protected].

Puteți, și aveți dreptul legal, să solicitați date cu privire la subiectele pe care doriți să le aduceți la cunoștință cetățenilor! Vă sprijinim în demersul dvs. de a informa opinia publică, dar în mod corect!

PRIMAR,

VICTOR DRĂGUȘIN

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

*