liberinteleorman.ro

Drept la replică Primăria Alexandria

22 februarie 2024

               DREPT LA REPLICĂ

cu privire la articolul ”Jaful din PNRR. Firma unui parlamentar PSD reabilitează termic o școală din Alexandria”, publicat pe site-ul liberinteleorman.ro

Pentru obsesia dvs. cu privire la ”prietenul Victor Drăgușin”, articol redactat doar în scopul de a fi făcute publice propriile păreri ale redactorului, prin intermediul publicației online liberinteleorman.ro, prin care insinuați faptul că fondurile alocate prin PNRR ”vor fi un jaf la drumul mare, iar corupția și nepotismul, cu primari și contracte alocate firmelor apropiate de partidele aflate la putere vor continua”, cu referire la banii publici alocați de către Primăria Alexandria pentru realizarea obiectivului de investiții „Reabilitare termică clădire Școala Gimnazială Ștefan cel Mare”, formulăm prezentul drept la replică pentru corecta informare a cetățenilor din municipiul Alexandria. Așadar, pentru a nu se mai lăsa manipulați de cuvintele cheie utilizate, precum: ” jaf la drumul mare”, ”corupția și nepotismul” etc., pe care le repetați obsesiv în aproximativ toate materialele publicate de dvs., solicităm publicarea precizărilor de mai jos, în aceeași formă ca și articolul prezentat în spațiul public:

– ”𝐩𝐚𝐫𝐥𝐚𝐦𝐞𝐧𝐭𝐚𝐫𝐮𝐥 𝐏𝐒𝐃 𝐏𝐀𝐔𝐋 𝐒𝐓𝐀𝐍𝐂𝐔” 𝐍𝐔 𝐀𝐑𝐄 𝐍𝐈𝐂𝐈𝐎𝐂𝐀𝐋𝐈𝐓𝐀𝐓𝐄 Î𝐍 𝐂𝐀𝐃𝐑𝐔𝐋 𝐒.𝐂. 𝐈𝐍𝐒𝐓𝐀𝐋 𝐏𝐎𝐋𝐂𝐎𝐍 𝐒.𝐑.𝐋., contractul de achiziție publică a fost semnat cu dl. Cornel Crăiniceanu, reprezentantul legal al firmei S.C. INSTAL POLCON S.R.L., fiind unic asociat și administrator. Astfel, nu înțelegem (și nici nu încercăm), ceea ce ați afirmat: ”… Paul Stancu, un cunoscut pentru controlul său asupra afacerilor din domeniul construcțiilor în Alexandria, alături de fosta TELDRUM (TEAM STAR SUD SRL), pare să fi consolidat și mai mult puterea sa după ce a devenit deputat”, atâta timp cât Paul Stancu nu are nicio calitate legală în acest sens, conform celor expuse mai sus. Solicitați către ONRC datele societății și nu ne mai acuzați pe nedrept, fără nicio bază reală!

Cât despre afirmația dvs., pe care o utilizați frecvent în articolele redactate: ”care a fost deseori criticat pentru modul în care a gestionat contractele publice din Alexandria”, putem declara și noi, tot în mod repetat, faptul că am fost criticați doar de presa care nu respectă prevederile Codului Deontologic, care nu verifică informațiile înainte de a le publica și își publică doar propriile cugetări! În rest, precizăm faptul că am fost întotdeauna verificați de Camera de Conturi, DNA și alte organe abilitate, care nu au constatat neregulile precizate de dvs. Acum, mai nou și de către responsabilii P.N.R.R. și să nu uităm și de S.E.A.P., A.N.R.M.A.P. etc.

După cum am mai spus, în nenumărate rânduri, LICITAȚIILE SUNT PUBLICE, nu îngrădim dreptul niciunui operator economic de a participa la achizițiile publice din SEAP, fie că vorbim, de exemplu, de TEAM STAR sau PEFIN sau oricare altă firmă. Prin urmare, fiecare operator economic, care îndeplinește condițiile stabilite prin documentația de atribuire, conform legii, poate participa la procedurile lansate în SEAP. Astfel, nu există niciun criteriu stipulat în lege, care să interzică participarea ofertanților care au carnet de partid PNL, PSD, AUR, USR etc., la procedurile lansate pe platforma electronică SEAP! Așadar, participarea oferanților nu este condiționată de o asffel de cerință inventată de dvs., fiind o absurditate continuă de modul în care vă legați de aceste aspecte politice.

Totodată, potrivit Codului Deontologic al Jurnalistului, aveți obligația ”(…) În activitatea de realizare a produsului jurnalistic, primul dintre principii, de care jurnalistul trebuie să țină seama întotdeauna, indiferent de situații, urgențe, interese, mentalități sau oportunități, este verificarea, cunoașterea, respectarea și exprimarea corectă și completă a adevărului (…), prin urmare vă întrebăm care este adevărul în articolul dvs.?

Despre ce jaf din P.N.R.R. ar fi vorba, atâta timp cât, încă de la titlul articolului dvs. afirmați că ”Firma unui parlamentar PSDreabilitează termic o școală din Alexandria”, ceea ce este ÎN TOTALITATE FALS (încă o dată, contractul de achiziție publică de lucrări a fost încheiat  cu dl. Cornel Crăiniceanu, reprezentantul legal al firmei S.C. INSTAL POLCON S.R.L.), prin urmare, ne dăm seama că intenția dvs. este aceea doar de a manipula opinia publică.

Realizați că fondurile europene alocate sunt verificate de către responsabilii pentru implementarea proiectelor finanțate prin P.N.R.R.? Nu se efectuează niciun transfer de bani europeni, atâta timp cât documentele transmise nu sunt verificate de organismul intermediar. Absolut toate contractele de achiziție publică încheiate de instituțiesunt încărcate și transmise organismului intermediar pentru efectuarea verificărilor privind respectarea legii achizițiilor publice, în vederea alocării fondurilor pentru implementarea fiecărei faze de implementare a proiectului. Astfel sunt verificate toate aspectele tehnice (caiete de sarcini, proiecte tehnice și studii de fezabilitate, planșe etc.) și toate elementele economice implicate (referate de necesitate, documentații achiziții publice, cereri de transfer etc.).

Prin urmare, dragi cetățeni, informați-vă doar din surse oficiale!

Dragi jurnaliști, aceste aspecte vi le-am mai relatat și aici  https://www.facebook.com/PrimariaAlexandria/posts/709442341220794 ! 

       PRIMAR,

VICTOR DRĂGUȘIN

Nota noastră. Paul Stancu nu are nicio calitate în Instal Polcon așa cum nu avea nici Dragnea în Tel Drum. Dacă nu apare în acte nu înseamnă că nu o controlează, avem informații chiar din PSD în această privință. Puteți să vă păcăliți electoratul, nu pe noi!

Advertisement

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

Publicitate

Publicitate


Articolul precedent

A 14-a victorie pentru baschetbaliste

Următorul articol

Prezentare generală a cursurilor disponibile la GoIT în 2024: prețuri și durată

Cele mai recente articole de Actualitate