Drept la replică de la CJ Teleorman – partea liberală

în Actualitate

Liber în Teleorman publică un drept la replică din partea vicepreședintelui Consiliului Județean Teleorman – Adrian Florescu (PNL) la articolul: Tel Drum a lui Dragnea, un nou tun la CJ Teleorman, în care se regăsesc informații confirmate, în mare parte, în conținutul materialului contestatar. Facem precizarea că nici măcar Adrian Gâdea – președintele instituției (PSD) nu a fost atât de vehement în exprimare încât să spună că un articol aduce „grave prejudicii de imagine Consiliului Județean Teleorman”, însă îi lăsăm pe cititorii noștri să se pronunțe.

Dreptul la replică integral

La  data de 19.10.2021, în presa națională și locală au apărut mai multe articole, publicate în spațiul online, care aduc grave prejudicii de imagine Consiliului Județean Teleorman, referitoare la un contract în valoare de 2,7 milioane de euro, pe care, în mod total fals, acestea îl prezintă opiniei publice ca pe o favoare acordată S.C. TEL DRUM S.A. pe baza prezumției că aceasta ar fi „controlată” de  Liviu Dragnea.

Mai mult, se induce ideea că ar reprezenta „un nou tun la C.J. Teleorman”,  deși în realitate este vorba de cel de-al doilea contract subsecvent acordului-cadru nr.107/05.08.2020, având ca obiect „Întreținerea curentă și periodică pe timp de vară a drumurilor județene, Lot 1 – Zona nr.1 VEST” , cu o valoare de 13.348.191,73  lei, fără T.V.A., încheiat cu respectarea tuturor prevederilor legii.

Prejudiciul de imagine pe care materialele de presă l-au adus Consiliului Județean Teleorman s-a produs fie din necunoaștere, fie din rea-credință, oricum fără a cere un punct de vedere oficial sau a solicita informații suplimentare instituției noastre.

 Practic, unii autori ai articolelor  de presă se prevalează de documente oficiale din care au preluat doar cifrele, pe care le-au interpretat însă greșit, ajungând la concluzii eronate și suspiciuni pe care le-au prezentat public într-o manieră tendențioasă, pur subiectivă, drept certitudini, ca și când prin contractul respectiv încheiat cu firma amintită s-ar fi produs prejudicii banului public.

 Menționăm totodată că deși din toate documentele oficiale  reiese în mod clar că au fost respectate riguros, de către Consiliul Județean Teleorman, toate condițiile impuse de lege, în multe materiale de presă, apărute la data de 19 octombrie pe diverse site-uri, adevărul este fie trunchiat, fie este omisă evidența, fapt regretabil, cu atât mai mult cu cât cetățenii își iau în mare parte informațiile din presa online și pot fi ușor manipulați prin dezinformări  repetate.

În concluzie, pentru corecta informare a opiniei publice despre activitatea desfășurată de consiliul județean, precizăm faptul că suntem oricând la dispoziția presei, oferind toate documentele care ne vor fi solicitate de jurnaliști pentru prezentarea în mod corect și transparent a situației reale în tot ceea ce privește activitatea instituției noastre.

VICEPREȘEDINTE,

Adrian FLORESCU

1 Comment

  1. Păi ”traduceți” voi cifrele în dreptul la replică dacă ziariștii nu au folosit limba voastră cea de lemn. Dați voi o limbă ”sănătoasă” și conotații triumfaliste cu producția de roșii la hectar în loc de informații concrete. Parcă noi nu știm ce cumetrie este la Alexandria între ”nentu Ică, tanti Găurică, a lu’ Oaie și ALDE Turturică” (nume fictive). Acolo unde negrii cântă, negresele se iau la trântă… Și iată USL, s-a apropiat din cer va fi binecuvântat..! Teleormanul e ”fruncea” la vrăjeli transpartinice.

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

*