liberinteleorman.ro

Dramă teribilă la Alexandria: o copilă de 15 ani și-a înjunghiat tatăl pentru a-și salva mama de bătaie

15 iunie 2015

violentaCarmen Dumitrescu

Violența domestică este și a fost întotdeauna o cauză a multor tragedii. Pe de o parte, impactul emoțional al unor acte de violență comise în familie duce la traume psihice, și, pe de altă parte, micile scene agresive pot escalada și pot duce la pierderi de vieți omenești. Desigur, la noi în țară bunul simț în familie nu constituie o chestiune prioritară. Și, din păcate, consumul de alcool, atât de frecvent practicat la noi, contribuie la amplificarea scenelor, scandalurilor și bătăilor.

La cei 15 ani ai săi, R.I.B.  din Alexandria văzuse destule scandaluri în propria familie iar actele de violență ale tatălui său i-au distrus copilăria, atât ei, cât și fraților săi, doi dintre ei minori. Mai mult, tatăl ei intervenise în repetate rânduri în relația sentimentală pe care fata o avea cu un băiat din vecini, în vârstă de 26 de ani, subiect care constituia de multe ori un motiv de ceartă în casa copilei. În cursul serii de duminică, 14 iunie, C.B. din Alexandria s-a întors la domiciliul său de pe strada Mihăiță Filipescu, după ce băuse continuu de la ora 12.00. Și pentru că fiecare stare de ebrietate i se părea lipsită de semnificație dacă nu-și bătea copiii sau soția, acesta a ajuns acasă și a început să-și lovească soția cu pumnul. Fratele mai mare al fetei, în vârstă de 20 de ani a sărit în ajutorul mamei sale, moment în care tatăl tulburat și-a pus fiul la pământ. Stând aplecat deasupra fiului cel mare, omul n-a simțit prezența fetei sale de 15 ani în spate, care ținea tremurând un cuțit de bucătărie  în mână. L-a lovit cu toată furia de care era capabil un copil traumatizat în zona spatelui și i-a lezat aproape toate organele vitale. Cei de la medicină legală au constatat că fetița lovise de cel puțin cinci ori în bărbatul căruia îi spunea „tată”.

Bărbatul a fost dus de urgență la spital, însă nu s-a mai putut face nimic pentru salvarea lui. Copila a fost luată la audieri și, potrivit procurorului criminalist Traian Nedelcuță, aceasta și-a mărturisit fapta, dar nu părea că o regretă foarte mult, pentru că a simțit că a făcut dreptate. Tot Traian Nedelcuță a specificat faptul că nu a mai avut un caz de crimă care să implice copii de vreo zece ani și că își dorește să nu o rețină pe copilă, mâine fiind și ziua în care ea va termina opt clase și va primi diploma de absolvire. În ceea ce privește personalitatea celei mici, se pare că e vorba despre un copil isteț, cu rezultate bune la școală. Astfel că situația e destul de paradoxală de fapt, pentru că, în această speță, ucigașul e și victimă. Mai ales că există elemente de legitimă apărare în poveste, așa cum a fost ea relatată de către cei prezenți la comiterea tragediei.

Într-o țară în care violența domestică e aproape o normalitate, astfel de cazuri ar trebui să pună autoritățile pe gânduri, astfel încât agresorii să fie pedepsiți înainte de a-și traumatiza copiii și de a-i obliga să se apere prin toate mijloacele pe care le au la dispoziție.

Advertisement

2 Comments

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

Banner

Publicitate

Publicitate

Articolul precedent

Numele lui Neamu… pe toate străzile

Următorul articol

Căile ferate, încotro?

Cele mai recente articole de Actualitate