Drăguşin: “Vom verifica votanţii de pe listele suplimentare care au votat la Botoroaga şi Buzescu”

în Actualitatea politică

IMG_3644Carmen Dumitrescu

La finalul primului tur al alegerilor prezidenţiale, social-democraţii teleormăneni au convocat mass-media locală pentru a împărtăşi publicului opiniile lor despre rezultatul alegerilor şi despre felul în care acestea s-au desfăşurat. Evident, pentru că niciodată nu se porneşte de la premisa bunei credinţe, şeful de campanie al PSD, Victor Drăguşin, a declarat, din nou fără probe, că e foarte posibil ca unii dintre alexăndreni să-şi fi exercitat dreptul de vot de mai multe ori în cursul zilei de duminică, 2 noiembrie.

În plus, Timotei Stuparu a ţinut să menţioneze că o situaţie cel puţin cutioasă s-a înregistrat în comuna Botoroaga, unde peste 650 de persoane din afara localităţii au votat acolo, pe listele suplimentare. În consecinţă, pentru ca lucrurile să se clarifice, înainte de turul al doilea al prezidenţialelor, liderii PSD vor face o verificare a listelor suplimentare din Botoroaga şi Buzescu, ambele conduse de primari liberali.

Mai mult, Victor Drăguşin a precizat că dacă vor fi semnalate abateri în urma verificării partidului, vor fi alertate organele abilitate să intervină şi să-i pedepsească pe cei care au abuzat de dreptul lor cetăţenesc. De asemenea, el a amintit celor care se gândesc să aibă o atitudine incorectă în turul 2 al prezidenţialelor că pedeapsa pentru fraudarea alegerilor este închisoarea: “La Buzescu a câştigat Klaus Iohannis şi pentru faptul că din municipiul Alexandria au fost căraţi locuitori ai municipiului să voteze. S-a câştigat cu 200 de voturi în comuna Buzescu. Dar voiam să atenţionez cetăţenii municipiului Alexandria care votează în comuna Buzescu, în special locuitorii din zona 100 şi B-uri că dacă vor să voteze acolo să fie extrem de atenţi să nu voteze şi la Alexandria. Ei au dreptul de a vota oriunde, dar o singură dată. Faptul că au fost luaţi cu maşinile de aici şi duşi la Buzescu nu cred că e foarte grav, dar o să verificăm listele electorale permanente, pentru că noi avem copii după toate listele, solicitând instituţiilor abilitate să verifice dacă aceştia au votat şi pe listele suplimentare de la Buzescu. De asemenea, vom verifica şi listele suplimentare din comuna Botoroaga.”

Jurnalist de investigație și autor. Co-fondator al publicației Liber în Teleorman, corespondent Europa FM, colaborator al mai multor site-uri de știri. Absolventă a programului pentru jurnaliști de investigație “Edward R. Murrow”, finanțat de guvernul SUA. Specializare în Fact-Checking la Poynter Institute, Florida. Autoarea a cinci cărți de beletristică, cea mai recentă apariție editorială a sa fiind romanul Cei Care Nu Mint.

2 Comments

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

*