liberinteleorman.ro

Drăgușin s-a întors din concediu să se împăuneze cu munca Asociației de Părinți a Școlii „Mihai Viteazul”

9 septembrie 2019

Prima zi de școală l-a scos pe primarul Alexandriei, Victor Drăgușin, din conul de umbră în care se retrăsese, pentru a profita electoral de moment. Și, potrivit aceleiași logici, primarul orașului s-a lăudat minute bune cu faptul că Școala „Mihai Viteazul” a devenit o veritabilă bijuterie, insinuând că asta s-a întâmplat grație eforturilor sale. Lumea nu știe, însă, că eforturile nu au fost ale primarului Drăgușin, ci ale părinților și cadrelor didactice din școală, care de mai mulți ani reușesc, printr-o Asociație a Părinților, să transforme treptat unitatea de învățământ. În tot acest timp, singurele promisiuni care intrau în sfera de interes a Primăriei Alexandria (sala de sport și acoperișul) au rămas neîndeplinite. Asta nu l-a împiedicat pe primar să-și asume, prin prezență și discurs, realizările altora.

Ce s-a întâmplat? Cu niște luni în urmă, două clase ale Școlii „Mihai Viteazul” au câștigat un concurs de reciclare, organizat de Primăria Alexandria. Tone de hârtie au fost atunci duse de copii la reciclat, iar hârtia a fost fructificată în bani de către primărie. În schimbul efortului, municipalitatea a asigurat vopsirea a două săli de clasă, a unui perete exterior al școlii și două table inteligente. În paralel, părinții din cadrul Asociației au redirecționat bani din impozitul pe profit și au transformat treptat unitatea de învățământ într-o veritabilă bijuterie. În plus, au cumpărat lucrurile elementare care lipseau școlii, precum rolete, jaluzele în 7 săli unde nu erau și un xerox color pentru printarea diplomelor.

Astăzi, în prima zi de școală, Victor Drăgușin s-a prezentat conștiincios la sediul unității de învățământ și a insinuat că implicarea primăriei în felul în care arată școala a fost crucială. De fapt, școala arată acum bine, datorit eforturilor acestei asociații de părinți. Primăria a rezolvat doar pictarea pereților din două clase și a unuia exterior. Despre starea acoperișului și a sălii de sport n-a spus, însă, nimic. Deși de 7 ani primește adrese prin care i se solicită să se implice în remedierea scurgerilor din acoperiș și a încălzirii pe timp de iarnă a sălii de sport. Asta i-a deranjat în mod deosebit pe părinții care au implicat bani și efort în visul de a-și vedea copiii învățând într-o școală modernă și bine dotată, pentru că statul are lucruri mai bune de făcut cu banii publici. .

Raluca Fedeleș, una dintre mamele care au cotizat serios la îmbunătățirea confortului copiilor în școală, s-a arătat revoltată de atitudinea de astăzi a primarului Drăgușin. Ea spune că până acum ea nu l-a mai văzut pe Drăgușin la deschiderea anului școlar, dar crede că a venit acum, doar pentru că școala arată bine. Nu datorită lui, însă.

Există la Școala „Mihai Viteazul” o asociație de părinți, din care fac și eu parte. Practic, părinții au redirectionat bani din impozitul pe profit, bani cu care am dotat laboratorul de chimie, 4 clase, am renovat holurile. Totul cu banii asociației. Anul trecut, primăria a organizat un concurs de reciclare, două clase de la noi au câștigat și, ca premiu, li s-au pictat pereții. Anul ăsta, primarul, care n-a venit la nicio deschidere de an școlar pe care eu să mi-o amintesc, vine și spune că școala arată bine, pentru că primăria s-a implicat. Nu! Nu el s-a implicat. Părinții și cadrele didactice s-au implicat. Și nu e corect să vină și să-și asume eforturile altora!”

Și președintele Consiliului Reprezentativ al Părinților din Școala „Mihai Viteazul”, Vera Mitran, spune că atitudinea primarului Alexandriei i s-a părut a fi una deplasată, în contextul în care acoperișul școlii și sala de sport a acesteia au rămas la stadiul de promisiuni, iar două săli vopsite nu-l îndreptățesc să se împăuneze cu munca părinților și a cadrelor didactice.

„M-a deranjat, în primul rând, tonul. A zis că școala noastră e cea mai frumoasă școală, insunând că ar avea vreo implicare în asta. Ei bine, nu are. Copiii de la noi au dus tone de hârtie la concursul de reciclare, primăria a luat bani pentru asta și a dat un premiu, constând în două table inteligente, vopsirea pereților claselor câștigătoare, a vopsit imaginea cu pomul pe școală și a spus că totul a costat un miliard. Nu mi se pare normal să dea 5000 de euro pe pictarea a două săli și noi, părinții, să facem cu 900 lei patru săli. Avem adrese de 7 ani că ne reabilitează acoperișul și sala de sport. Anul trecut am fost prinși într-un proiect pe care l-au pierdut și apoi a promis că până pe 10 iulie face asta. Nu s-a întâmplat nimic de felul acesta. Noi am reușit prin asociație ce nu s-a reușit până acum și el vine să se laude pe munca noastră. Măcar primăria să se țină de cuvânt și să ne repare sala de sport și acoperișul, pentru care ne rugăm de ani de zile.”

Advertisement

1 Comment

 1. DREPTUL LA REPLICĂ

  După munca de o vară întreagă în care concediul de odihnă a fost amânat sau anulat, primând încântarea că Școala își va schimba înfățișarea, după o primă zi cu entuziasm pentru anul școlar care urmează, un articol de presă, care ar fi putut fi pozitiv la adresa unei unitatăți de învățământ situată pe primul loc în județ prin rezultatele sale de excepție, a reușit să umbrească bucuria acestui început.
  Nu o dată am apreciat importanța Asociației de Părinți a Școlii Gimnaziale ,,Mihai Viteazul” Alexandria, sprijinul acesteia fiind fără precedent. Nu contenim să prezentăm punctual dotarea școlii și interesul doamnei președinte a asociației și să adresăm mulțumirile noastre, dar nici nu acceptăm ca parteneriatul nostru cu Primăria Alexandria să fie comentat și politizat pentru că așa dă bine într-o anumită perioadă. Relația cu Primăria este una corectă, iar sprijinul Primăriei a fost constant și consistent, cifrele fiind mult mai grăitoare decât cuvintele. Proiectul care a fost menționat ca nerealizat (respective acoperişul şi sala de sport, în valoare de 1 100 000 ron), este aprobat, lucrările urmând a fi demarate în perioada următoare.
  În ceea ce priveşte cheltuielile efectuate de către Primărie sub formă de premii la concursul ,, Campionii Reciclării’’ desfăşurat în perioada aprilie – iunie 2019, facem următoarele precizări:
  – Conform regulamentului concursului Școala Gimnazială „Mihai Viteazul” a câștigat:
  – cele 2 premii pentru clasele care au colectat cele mai mari cantități de deșeuri câte unul pentru fiecare ciclu de invatamant (a II-a B și a V-a D) – modernizare săli de clasă (pictură indoor în tehnica graffiti și pachet interactiv educațional varianta bussines mobile Sony UST 101”/257 cm format din tablă interactivă IQBoard Premium 101”/257, videoproiector Sony VPL-SW631, stand mobil pentru tablă interactivă și videoproiector reglabil electric, sistem audio AMP – 32 – 20W, pentray interactiv PT-WB1 cu 4 culori, adaptor wirelles USB Data)
  – premiu pentru unitatea de învătământ care a colectat cele mai mari cantități de deșeuri – modernizarea curtea școlii (pictură outdoor în tehnica graffiti pe peretele exterior, pictură indoor în tehnica graffiti – scarile de acces la toate palierele, asfaltare alee acces elevi, realizare spațiu de socializare cu pavele 3D – 150 mp, pergole acoperite cu pânză – 144 mp, băncuțe, panotaj outdoor laminat pe bond – 50 mp)
  – premiul pentru unitatea de învățământ în care s-au colectat cele mai mari cantități de deșeuri de baterii – articole și dotări sportive pentru sala de sport (8 saltele gimnastică, 15 mingi fotbal, 10 mingi baschet, 15 cercuri pentru gimnastică, 15 corzi, 5 saturi jaloane, 13 + 1 echipament personalizat pentru echipa de handball baieți)
  – pentru cantitatea totală de DEEE-uri colectată și predată către RoREC, fiecare unitate de învățământ va primi câte o imprimantă și un videoproiector.
  – În urma colectării, Primaria a predat către SC Dan Construct SRL toată cantitatea de deșeuri colectată și a emis facuta către aceasta societate în data de 28.07.2019 având ca baza de calcul bonurile de intrare emise de catre societate. Suma calculată pentru tot ce s-a predate la nivel de întreg municipiu este de 2.385,22 lei (ne achitați până la aceasta dată).
  – Valoarea totală a lucrărilor și dotărilor este de după cum urmează – 142.088,60 lei
  – Pictură săli de clase, perete exterior, trepte (170 mp) – 28.440 lei
  – Pachet interactiv educațional varianta bussines mobile Sony UST 101”/257 cm(2 bucăți) – 27.370 lei
  – Echipament și dotări sportive – 2.868,60 lei
  – Amenajare spațiu de socializare – 83.410 lei

  Director,
  Prof. Armeanu Cristea

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

Publicitate

Publicitate


Articolul precedent

Două judecătoare cu interes la Dragnea vor ”păzi” alegerile prezidențiale în Teleorman

Următorul articol

În prima zi de școală, pesediștii teleormăneni au montat-o pe Viorica pe stâlpi

Cele mai recente articole de Actualitatea politică