liberinteleorman.ro

Drăgușin – omul de lângă ei

20 iunie 2016

Monica Vasilescu

dragusinPe Drăgușin era scrisă victoria înainte să aflăm că la Primăria Alexandria vor candida și Titirișcă sau Goldbach. El ar fi fost votat încă de când au fost atârnate primele flori în fața primăriei, dacă s-ar fi organizat alegeri atunci, pentru că își îndeplinise deja atribuția de bază cerută de electoratul lui. Cu toate confirmările publicului său, că totul e bine, edilul de la Alexandria a decis că e cazul să aibă și un comportament anormal în sfera publică, atitudine care i-a pus pe gânduri mai ales pe cei care îi apreciau mai ales buna cuviință. El a răspuns cu impertinență tuturor criticilor, s-a băgat în poze care numai imagine bună nu i-au creat și a avut niște discursuri ce au prins doar la aceia care i-au pupat pantofii chiar și după ce a venit cu ei de la inundații. Pe lângă manifestările de poziție, Drăgușin a avut cea mai penibilă campanie electorală dintre toți candidații de la Alexandria. S-a pozat în toate locurile cu promisiuni existente în oraș, a răspuns insolent, cu toate că de la o anumită vârstă și de la un anume nivel este jenant să te bălăcărești cu niște persoane cărora le-ai putea fi tată, s-a pozat cu bătrâne pe care mai degrabă le-ar sfătui să nu mai decidă viitorul decât să le folosească electoral și a finalizat prin concluzia că toată campania mizerabilă au purtat-o contracandidații săi sau susținătorii acestora. Nu știm de unde a prins Drăgușin această tactică de a întoarce totul spre beneficiul propriu, dar ne-am prins că el se pricepe să joace suficient teatru pentru a-i convinge pe unii că le face jocul, în timp ce-şi face jocul personal. Că acest Victor votat în zilele noastre de 61% dintre cetățenii care s-au dus la vot a avut neşansa de a învăţa politică de la oameni care au înţeles sistemul şi l-au utilizat ca atare pentru ei. Și dacă Nițulescu spunea la un moment dat că pe Gâdea s-ar putea să-l știe de când era la grădiniță, pe Drăgușin îl cunoaște bine. Probabil că ar fi și lucrat bine în politichia locului, dacă Teodor era consecvent cu partidele.

Cu toate punctele slabe pe care i le putem găsi, primarul Alexandriei este, fără doar şi poate, un privilegiat al sorţii aşa cum se manifestă ea în Teleorman. A simţit drumul succesului pe care urma să-l aibă în partidul cu trei roze, s-a apropiat de oamenii nimeriţi pentru a răzbate şi iată-l acum devenit cel mai influent om din administraţia alexăndreană şi, de ce nu, din PSD (și nu face atâtea compromisuri pe cât ne-am închipui). Cât despre deschiderea sa spre adevărata dezvoltare a urbei, noi știm că Drăgușin nu este un om fără probleme existenţiale, care privește municipiul prin geamul vreunei limuzine personale, dar îi cunoaștem pe unii dintre prietenii săi vechi care sunt la curent cu deficiețele orașului mai bine decât primarul și ei chiar își doresc cu ardoare să le repare. Cu firmele lor. Lucru care se întâmplă deja de multă vreme. Fiindcă dacă l-ați votat pe omul de lângă voi, îi veți avea și pe oamenii de lângă el, adică negustori renumiți, marionete și cochete. Veți avea în continuare arbuști gata crescuți, semafoare inteligente, și proiecte nenumărate, dar… desenate. Veți avea alți ani de mână-ntinsă, că, vorba aia, el este apostolul săracilor pe care-i iubește atât de mult încât îi vrea săraci pentru vecie, mai cu seamă că Drăgușin din sărăcie s-a născut și sărăcia l-a făcut posibil. Și afaceriștii.

Advertisement

Monica Vasilescu

Monica Vasilescu este redactor Realitatea.net și profesează ca jurnalist din anul 2007. Și-a început cariera în presa locală din județul Teleorman și a scris la mai multe publicații specializate pe investigații și subiecte anticorupție. A fost corespondent și colaborator al mai multor site-uri de știri în domenii precum: politic, social, eveniment, justiție. Este co-fondator al publicației Liber în Teleorman, premiată în cadrul Galei Superscrieri, în anul 2019, la secțiunea „Presă Locală”, cu diploma pentru "Curaj, Răbdare și Adevăr".

3 Comments

  1. Domnule Primar, ati facut multe lucruri bune, implicati-va si in reinvigorearea scolii alexandrene care este la pamant…Corupta la maxim, politizata, deprofesionalizata, numai politruci si pilangii, educatia si munca intelectuala sunt pe ultimul loc, rezultatele la concursurile nationale si bacalaureat sunt dezastruase!!!

  2. Felicitari.!Finalul articolului este superb.Daca nu ar exista saracie ,Dragusin nu ar mai avea obiectul iubirii .Dar daca nu ar exista atati de multi prosti….

  3. Nu numai ca avea 80% si era deja castigator, dar alde Goldbah si Titirica l-au jignit candidand impotriva lui. I-au dat emotii ,daca… astia cu facebookul…. nu se stie niciodata…La comunisti trebui sa fii unic si atotconducator ,cum sa mai ai alti contracandidati cand tu esti perfect asa cum te-a invatat partidul.

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

Banner

Publicitate

Publicitate

Articolul precedent

Noii consilieri locali ai Alexandriei depun jurământul

Următorul articol

Muzeul Județean Teleorman serbează Drapelul

Cele mai recente articole de Din culisele politice