Drăgușin a „rezolvat„ problema parcărilor în Alexandria. Le-a făcut cu plată!

în Politica altfel/Utile

Monica Vasilescu

Primarul Alexandriei, Victor Drăgușin, și-a vrăjit de multe ori alegătorii cu promisiuni precum pasaj subteran de 600 m, două parcări subterane sub platourile de la Casa de Cultură și Direcția Generală a Finanțelor Publice, plus alte trei parcări supraterane în zone diferite ale orașului. Toate aceste aberații (că nu le putem spune altfel din moment ce nu s-a concretizat nimic) din fostele campanii electorale au rămas pe planșele animate pe care le flutura presei locale la fiecare conferință de presă apropiată campaniei.

Ce a făcut, totuși, primarul nostru? A implementat un sistem ”foarte complicat” pentru a descuraja conducătorul auto să-și parcheze mașina în zona centrală a orașului, a instituit parcarea cu plată pentru spațiile deja existente. Că vrei să te duci la piață, la școală (Șc. nr.3 și Liceul Cuza) sau chiar la bar, trebuie să achiți doi lei pe oră. Plata se face chiar dacă staționarea durează un minut, pentru că aceasta este suma minimă stabilită și votată de consilierii locali, conform spuselor unui încasator al primăriei, care lucrează chiar și duminica.

Dacă în față la barul Rovi`s este clar că nu ai de ales în a plăti banii pentru parcare, puțin mai în față, în parcarea destinată unui alt om de afaceri care și-a făcut centru medical privat sunt două pancarte agățate-n stâlp, una destinată pacienților, alta pentru omul de rând. Probabil, îți alegi în care calitate vrei să parchezi… Asemenea anunțuri se găsesc pe mai multe străzi din zona centrală a Alexandriei, încă de ieri, dar încasatori nu sunt încă pe toate tronsoanele.

Și așa primarul de la Alexandria a uitat de proiectele fanteziste care anunțau tot felul de parcări care mai de care mai supranaturale și s-a gândit să mai facă un ban pe seama conducătorilor auto care, în lipsă de variante, plătesc doi lei și pentru câteva secunde. Iar banii încasați de primărie nu sunt de lepădat, pentru că traficul este intens în acele zone.

P.S.: Parcările lui Drăgușin au apărut după ce au ”dispărut” (în martie 2015) cinci copaci de la colțul străzilor Carpați cu Mihăiță Filipescu, în zona unde a fost înființat un centru medical. Municipalitatea a luat decizia de a acoperi toate spațiile verzi din zonă cu beton, pentru a le transforma în parcări. Magie pură!

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Your email address will not be published.

*