liberinteleorman.ro

Dragnea ”tremură” după gratii. Un nou termen de redeschidere a dosarului TelDrum, la Teleorman

16 iulie 2019

A condus Teleormanul, unul dintre cele mai sărace județe ale țării, vreme de 13 ani, după care s-a ocupat de România. Din funcțiile de deputat, ministru, vicepremier și de președinte al Camerei Deputaților, Liviu Dragnea a făcut aranjamente guvernamentale prin care amicii săi au încasat teancuri de bani pe lucrări de drumuri realizate de ”firma de curte”, care are ca deviză: ”Construim pentru viitor”.

Cu alte cuvinte, bani scurși din buzunarele statului, via TelDrum. Sunt lucruri pe care toată lumea le-a auzit la colțul stăzii, iar procurorii s-au hotărât să le investigheze.

Se cere, din nou, redeschiderea unei părți în dosarul ce îl vizează pe Liviu Dragnea, respinsă în urmă cu doar câteva luni de judecătoarea Violeta Maidanuc. Pe 13 august va judeca Tribunalul Teleorman cererea DNA de redeschidere a părții din dosarul TelDrum privind asocierea dintre compania de construcţii TelDrum şi Euroconstruct Trading, firme suspectate că ar avea legături cu deținutul de drept comun Liviu Dragnea.

În dosarul TelDrum, fostul lider PSD (actual pușcăriaș) este pus sub acuzare pentru cinci infracțiuni, două de abuz în serviciu, două de fraudă cu fonduri europene și una de constituire de grup infracțional organizat, cu un prejudiciu total estimat la 27 de milioane de euro.

Advertisement

Monica Vasilescu

Monica Vasilescu este redactor Realitatea.net și profesează ca jurnalist din anul 2007. Și-a început cariera în presa locală din județul Teleorman și a scris la mai multe publicații specializate pe investigații și subiecte anticorupție. A fost corespondent și colaborator al mai multor site-uri de știri în domenii precum: politic, social, eveniment, justiție. Este co-fondator al publicației Liber în Teleorman, premiată în cadrul Galei Superscrieri, în anul 2019, la secțiunea „Presă Locală”, cu diploma pentru "Curaj, Răbdare și Adevăr".

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

Publicitate


Publicitate

Articolul precedent

EXCLUSIV. O parte a dosarului Teldrum se redeschide la Tribunalul Teleorman și ajunge sub lupa unui judecător controversat

Următorul articol

Aproape 4000 de porci au fost uciși deja în Teleorman. Urmează uciderea preventivă și la Zimnicea

Cele mai recente articole de Actualitatea politică