Dragnea, ținut departe de presă la audierea de la Tribunalul București! Deținutul a venit fără cătușe

în Actualitate/Actualitatea politică/Din culisele politice/Justitie

Liviu Dragnea a ieșit pentru prima dată din închisoare, de când este încarcerat la Penitenciarul Rahova. Deținutul de drept comun a fost dus la Tribunalul București și audiat în dosarul fostului președinte al Camerei Deputaților, Valeriu Zgonea, acuzat de fapte de corupție.

Ședința a fost secretă, iar fostul șef PSD a fost flancat de mai mulți jandarmi în sala de judecată, motivarea fiind aceea că Dragnea are drepturi și libertăți, în baza unei decizii a judecatorului Tudorel Zgondea.

Procesul în care Valeriu Zgonea, fostul preşedinte al Camerei Deputaţilor, este acuzat de trafic de influenţă, după ce ar fi primit mită pentru numirea unei persoane într-o funcţie publică, a început în ianuarie 2019 la Tribunalul Bucureşti. La final, Zgonea nu a dorit să facă declarații, procesul său primind un nou termen de judecată pe 10 octombrie.

Pe parcursul ședinței de judecată, care a durat în jur de o oră, jurnaliștii au putut urmări procesul printr-un geam distorsionat, de unde se vedea Liviu Dragnea în boxa arestaților, îmbrăcat în costum gri și cămașă albă. Acesta a depus jurământul de martor, și-a facut cruce și a dat declarații în fața judecătorului. A citit mai bine de 10 minute hârtia care conținea vorbele sale și a interacționat cu instanța în timp ce parcurgea foaia. Apoi, Liviu Dragnea a semnat, și-a dat ochelarii jos, i-a pus în buzunarul de la pieptul sacoului și a părăsit sala de judecată fără a fi încătușat.

Monica Vasilescu este redactor Realitatea.net și profesează ca jurnalist din anul 2007. Și-a început cariera în presa locală din județul Teleorman și a scris la mai multe publicații specializate pe investigații și subiecte anticorupție. A fost corespondent și colaborator al mai multor site-uri de știri în domenii precum: politic, social, eveniment, justiție. Este co-fondator al publicației Liber în Teleorman, premiată în cadrul Galei Superscrieri, în anul 2019, la secțiunea „Presă Locală”, cu diploma pentru "Curaj, Răbdare și Adevăr".

1 Comment

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

*