Dragnea știe “decât atât”: “Sunt peste două sute și ceva de locuri în Teleorman unde se pot cumpăra cărți!”

în Actualitatea politică

liviu-dragnea-1-620x404Carmen Dumitrescu

Noroc cu alegerile astea, că l-au mai putut vedea unii pe Baron la față! Relaxat, șmecheraș, așa cum ni-l amintim din vremurile lui de glorie, cel mai iubit fiu al Teleormanului s-a așezat în fruntea alaiului pesedist și a început să spună lucruri trăznite, în intenția de a-și scoate candidata de la Senat, cu fața perfectă din scandalul librăriilor. Că alte treburi mai bune nu pare să aibă momentan. Cum a făcut-o? Păi confirmând ce a scris “perfecta” în postarea de pe Facebook, cum că în Teleorman sunt peste două sute de firme care comercializează cărți efectiv. Nimeni nu i-a explicat Baronului că practica generală e ca atunci când cineva își înființează o firmă să treacă în domeniul de activitate mai multe coduri CAEN; în eventualitatea dezvoltării sau extinderii afacerii. Și că la Registrul Comerțului pot figura mii de firme care au printre domeniile de activitate comerțul cu cărți, în realitate, locurile de unde pot fi achiziționate cărți în Teleorman fiind extrem de puține. Și, evident, acolo nu vorbim despre librării, ci despre papetării care au pe rafturi și câteva titluri. Asta nu înseamnă că în Teleorman există librării. Dar nu e problemă, că Dragnea a găsit vinovatul! Pe polițistul Marian Godină, care ar fi frustrat de faptul că ale sale cărți nu se cumpără în Teleorman. Dragnea a menționat, totuși, șmecherește, că nu se putea da o hotărâre de Consiliu Județean prin care să oblige județul să cumpere cărțile polițistului, care oricum vorbește despre județ în necunoștință de cauză, căci aici nivelul de cultură e atât de ridicat, încât nici nu merită să discutăm despre el: “Eu iubesc cetățenii din Teleorman, condamn cu toată tăria afirmațiile unora dintre politicienii care candidează acum, așa ziși lideri de partide care  vorbesc despre o teleormanizare. Nimeni n-a îndrăznit până acum să jignească în asemenea hal cetățenii din județul Teleorman și vreau, de asemenea, să spun pentru cetățenii de aici și din București că nu este adevărat că în Teleorman nu sunt locuri de unde se pot cumpăra cărți. Sunt peste două sute și ceva de locuri unde se pot cumpăra cărți. Poate nu au codul CAEN sau poate trebuia să se dea o hotărâre de consiliu județean să-i obligați să se cumpere anumite cărți, ca să nu mai fie unii supărați. Nu mai discut despre oamenii de cultură pe care i-a produs acest județ și despre nivelul de cultură de aici. În schimb, le urez celor care au făcut asemenea afirmații să vină să cunoască întâi județul înainte să arunce cu noroi.”

Evident, Dragnea nu și-a asumat nicio responsabilitate pentru procesul de teleormanizare și pentru faptul că el a generat, de fapt, toate bancurile spuse acum pe seama teleormănenilor, dar recunoaștem că nici nu ne așteptam la vreun gest de curaj din partea lui. Reținem doar că sunt peste două sute și ceva de locuri în Teleorman unde se vând cărți și îl întrebăm cu ochii mari pe Baron: “Decât atât?”

Jurnalist de investigație și autor. Co-fondator al publicației Liber în Teleorman, corespondent Europa FM, colaborator al mai multor site-uri de știri. Absolventă a programului pentru jurnaliști de investigație “Edward R. Murrow”, finanțat de guvernul SUA. Specializare în Fact-Checking la Poynter Institute, Florida. Autoarea a cinci cărți de beletristică, cea mai recentă apariție editorială a sa fiind romanul Cei Care Nu Mint.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Your email address will not be published.

*