liberinteleorman.ro

Dragnea și-a anunțat, din Teleorman, candidatura la prezidențiale

24 ianuarie 2019
Advertisement

Carmen Dumitrescu

Deși pare a fi o glumă proastă, interviul dat de președintele Consiliului Județean Teleorman, Dănuț Cristescu, într-un cotidian județean, este, de fapt, un semnal. În deja celebrul material publicat, Cristescu spune, în clar, câteva lucruri importante: „Vom câştiga sigur ambele alegeri. La europarlamentare, eu cred că la nivel de ţară vom lua aproape 50 la sută din numărul de parlamentari, iar în ce priveşte judeţul Teleorman, vom obţine în jur de 60 la sută din voturile exprimate. Eu sunt convins că noi vom reuşi să scoatem la vot mai mult de jumătate din electoratul PSD-ului, atât la europarlamentare, cât şi la prezidenţiale, la acestea din urmă poate chiar undeva aproape de 60 la sută, iar în ce priveşte voturile, sunt absolut convins că vom avea cel mai mare procent de votanţi pentru candidatul PSD la Preşedinţia României.”

Dar mai presus de optimismul acesta debordant, Dănuț Cristescu susține cu fermitate că Liviu Dragnea va fi candidatul PSD la prezidențiale și va și câștiga alegerile respective. Desigur, în primă fază, mulți au fost tentați să râdă. Era normal, probabil, ca un om supus lui Dragnea să considere că nu există în întreg PSD-ul figură mai luminoasă decât aceea a lui Drăgnezeu. Și totuși… în spatele interviului se află mult mai mult.

Cine nu cunoaște strategia de comunicare a PSD Teleorman poate să râdă în continuare, căci trăim vremuri în care e bine să profiți de orice prilej pentru a râde. Dar, în realitate, Cristescu nu ar fi dat niciodată un interviu de capul lui. Iar ideea că Dragnea va candida la prezidențiale n-ar fi fost niciodată avansată din proprie inițiativă și fundamentată pe propriile nevoi și dorințe. Nu! PSD Teleorman este o mașinărie de luptă extrem de bine unsă, în cadrul căreia niciun motoraș nu merge de capul lui. Faptul că președintele Consiliului Județean Teleorman a fost prima voce din țară care a afirmat ferm candidatura lui Dragnea la prezidențiale nu este o scăpare de moment. Anunțul nu-i aparține lui Cristescu, ci lui Dragnea însuși. Așa cum vocea lui Cristescu nu e vocea lui, ci e vocea lui Dragnea. Care a decis să-și anunțe candidatura de la el de acasă. Ca un gest simbolic.

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

Publicitate

Publicitate

Articolul precedent

Accident cu patru morți la Dobrotești

Următorul articol

Cifrele arată bine! Teldrum a câștigat un nou contract de peste 10 milioane cu Consiliul Județean Teleorman pentru repararea unui drum deja furat!

Cele mai recente articole de Actualitatea politică