Dragnea reclamă Comisia Europeană pentru descoperirile OLAF în dosarul Teldrum!

în Actualitatea politică

Carmen Dumitrescu

Dragnea a reclamat Comisia Europeană la Tribunalul Uniunii Europene, pentru că aceasta a refuzat să investigheze OLAF în ceea ce privește sesizarea făcută la DNA în dosarul Teldrum. Acțiunea lui Dragnea e înregistrată din luna decembrie a anului trecut, baronul de Teleorman fiind reprezentat în proces de avocatul S. Gubel. Dragnea solicită anularea deciziei Comisiei și obligarea acesteia la plata cheltuielilor de judecată.

Motivul ar fi încălcarea de către Comisia Europeană a articolului 9 din Regulamentul OLAF, precum și a dreptului la apărare al reclamantului în cadrul investigațiilor.

Totul a început cu un denunț al OLAF la Direcția Națională Anticorupție. Cei de la investigarea fraudelor pe bani europeni au constatat, în urma unor verificări, că reprezentanții Consiliului Județean Teleorman au constituit un grup infracțional organizat în vederea comiterii infracțiunii de folosire sau prezentare cu rea credință a unor documente false, inexacte sau incomplete, dar și a altor infracțiuni. Din coroborarea mijloacelor de probă administrate în cauză s-a reținut că în  cursul anului 2001, președintele Consiliului Județean Teleorman de la acea vreme, Liviu Nicolae Dragnea, a inițiat un grup infracțional organizat din care au făcut parte mai mulți funcționari ai instituțiilor din administrația publică. Acest grup infracțional a avut drept scop principal obținerea în mod fraudulos a unor sume importante din contracte finanțate din fonduri publice și europene, prin comiterea mai multor infracțiuni. S-au furat atunci bani europeni. Mulți.

Constatarea OLAF a făcut înconjurul planetei. Presa străină a venit în România să afle dacă așa ceva se poate întâmpla într-un stat membru al Uniunii Europene și infracțiunile lui Dragnea au fost titrate în toate limbile de circulație internațională.

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

*