Dragnea își execută silit locul copilăriei…

în Actualitatea politică

Carmen Dumitrescu

Educația mea ortodoxă, de copil crescut la sat, la țară, înconjurat de familia tradițională, mă face să merg la Referendum„. Nu sunt „decât” vorbele lui Liviu Dragnea, care pare a se declara atașat de locul în care a copilărit. Locul acela, „de la sat”, este încă identificabil pe hartă. Și se numește Saelele. Acolo numele lui Dragnea e scris în piatră. La propriu. La intrarea în primăria localității, pe o placă mare de marmură este scris numele lui Liviu Dragnea, iar la intrarea în biroul primarului, deasupra tocului ușii, fotografia lui Liviu Dragnea este înrămată. Apare și primarul Gabriel Cîrjan pe acolo. Dar în plan secund…

Acum, comuna Saelele are o datorie către Teldrum, în valoare de 2, 3 milioane lei, sumă alcătuită în cea mai mare parte din penalități, datoria inițială fiind de sub un milion de lei. Totuși, primăria Saelele nu a contestat în niciun fel la data stabilirii debitului modul în care s-a alcătuit această datorie. Și iată că Judecătoria Turnu Măgurele a dispus executarea silită a comunei copilăriei lui Liviu Dragnea.  Hotărârea a rămas definitivă, în contextul în care Primăria Saelele, prin reprezentanții săi, nici măcar nu au contestat decizia în instanță.

Și atitudinea pare de-a dreptul inexplicabilă, fiind vorba, până la urmă, de banii oamenilor. Decizia instanței de judecată „autorizează creditoarea S.C. Teldrum SA să treacă la executarea silită a obligaţiei cuprinse în titlul executoriu pentru suma de 2.353.434,42 lei, compusă din suma de 941.376,68 lei reprezentând debit principal, suma de 1.411.857,74 lei reprezentând penalități și suma de 200 lei reprezentând cheltuieli de judecată, la care se adaugă cheltuielile de executare aferente. ”

Cu alte cuvinte, societatea atribuită de procurori lui Liviu Dragnea, S.C. Teldrum SA, execută silit comuna copilăriei lui Liviu Dragnea. Care era un depozitar al educației ortodoxe, „de copil crescut la sat, la țară”. Și care își calcă în picioare chiar și copilăria pentru două milioane de lei. Poate, cu ocazia asta, primarul Gabriel Cîrjan decide totuși să dea jos marmura aia monstruoasă de la intrarea în primărie. Nu de alta, dar nici măcar nu mai e de râs…

Jurnalist de investigație și autor. Co-fondator al publicației Liber în Teleorman, corespondent Europa FM, colaborator al mai multor site-uri de știri. Absolventă a programului pentru jurnaliști de investigație “Edward R. Murrow”, finanțat de guvernul SUA. Specializare în Fact-Checking la Poynter Institute, Florida. Autoarea a cinci cărți de beletristică, cea mai recentă apariție editorială a sa fiind romanul Cei Care Nu Mint.

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

*