Dragnea iese din închisoare… „decât” pentru o zi!

în Actualitatea politică

LATER EDIT: După ce informația a „răsuflat” în presă, cererea de permisie a lui Dragnea a fost refuzată, pentru că fostul lider al PSD ar fi fost astfel favorizat. Permisia poate fi obținută după un an de detenție, timp în care deținutul are un comportament ireproșabil. Liviu Dragnea stă la Rahova de doar 5 luni.

După ce a petrecut aproape jumătate de an în Penitenciarul Rahova, Dragnea se pregătește să iasă. Pentru o zi, nu mai mult! Se pare că fostul lider al PSD a solicitat o zi de permisie și că cererea i-a fost aprobată, așa că la începutul lunii noiembrie el va putea părăsi temporar închisoarea. Probabil că procedurile nu i-au permis să-și facă darul libertății chiar de ziua lui, pe 28 octombrie, dar cu siguranță își va celebra aniversarea în noiembrie.

De când se află în spatele gratiilor, Dragnea a încercat mai multe căi de a se elibera definitiv: o contestație în anulare și un recurs în casație. Dacă cererea sa va fi admisă de instanță, atunci există posibilitatea ca acesta să poată părăsi penitenciarul, urmând ca întregul proces să se reia sub lupa unui nou complet de judecători.

Până atunci, însă, Dragnea nu va putea părăsi Rahova decât pentru o zi. „Decât atât!”

Jurnalist de investigație și autor. Co-fondator al publicației Liber în Teleorman, corespondent Europa FM, colaborator al mai multor site-uri de știri. Absolventă a programului pentru jurnaliști de investigație “Edward R. Murrow”, finanțat de guvernul SUA. Specializare în Fact-Checking la Poynter Institute, Florida. Autoarea a cinci cărți de beletristică, cea mai recentă apariție editorială a sa fiind romanul Cei Care Nu Mint.

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

*