Dragnea este citat la Înalta Curte pe 21 martie în dosarul ”vedetelor” angajate la Direcția de Protecție a Copilului Teleorman

în Actualitatea politică

Monica Vasilescu

Este cunoscut deja dosarul în care Liviu Dragnea a fost trimis în judecată de DNA, la data de 15 iulie 2016, acuzat de săvârșirea, în calitate de președinte al Consiliului Județean Teleorman, a infracțiunilor de instigare la abuz în serviciu și instigare la fals intelectual, în legătură cu angajarea fictivă a două persoane, care luau bani de la DGASPC Teleorman și lucrau la sediul PSD.

Procesul desfășurat, astăzi, la Curtea Supremă a început cu o suspendare de o jumătate de oră, întruât avocatul Bombonicăi Prodana (fostă Dragnea), cel al Anisei Stoica și martorul Robert Negoiță au întârziat. După reluare, unul dintre întârziați, Robert Negoiță, la data faptelor cercetate parlamentar de Teleorman, a avut o cerință, aceea de a fi audiat primul, întrucât este un om ocupat. Președintele completului de judecată, Stefan Pistol, i-a acceptat cererea și l-a întrebat dacă o cunoaște pe Adriana Botorogeanu, fosta sa angajată la cabinetul parlamentar din Teleorman. Acesta a spus că este posibil să o fi avut angajată pe Adriana Botorogeanu, dar nu o cunoaște, deși, nu a specificat de unde, știa că aceasta își face datoria. ”Tot ce pot să spun, cu referire la această persoană, care a lucrat mai mult de doi ani la cabinetul parlamentar, este că își făcea datoria. Nu cunosc, dacă o văd acum e posibil să nu o recunosc, dar țin minte că mi-a fost recomandată de un coleg de partid”, a spus Negoiță.

O altă persoană audiată, Gabriela Radu, a fost citată întrucât a deținut o perioadă funcția de  director adjunct la DGAPC Teleorman. Nici ea nu și-a amintit prea multe lucruri referitoare la cele două angajate și a negat zvonurile precum că Liviu Dragnea ar fi avut un comportament dictatorial în Consiliul Județean Teleorman, fiind în prezent angajată a acestei instituții și, ca atare, destul de reținută în afirmații. Ea a spus că a cunoscut-o pe inculpată la CJ, prin intermediul soțului ei, Bebe Botorogeanu, care este și el angajat la stat.
În calitate de martor a dat declarații și Flori Stănilă, spunând, timid, că nu știe și nu cunoaște dacă vreodată s-a discutat despre lipsa celor două de la DGASPC, unde erau angajate cu acte. La fel de lipsit de informații a fost și Eugen Ovidiu Vlad, care a lucrat jumătate din viață la Consiliul Județean Teleorman, dar nu știe cine și de ce le-a protejat pe cele două doamne. Ovidiu Vlad nu a recunoscut nici acuzația Floarei Alesu, care a declarat că i-a comunicat acestuia despre angajările problematice. “Neg categoric afirmațiile Floarei Alesu și cred că a învățat-o cineva să spună că mi-ar fi adus mie la cunoștință acest lucru. Eu, personal, aveam o bănuială ca Botorogeanu și Stoica erau susținute de primarul orașului Alexandria”, a spus Vlad, afirmând că Adriana Botorogeanu i se plângea mereu că nu-i ajung banii. Referitor la cine era persoana delegată să se ocupe de problemele Direcției de Protecție a Copilului în raport cu instituția superioară-Consiliul Județean Teleorman, Eugen Ovidiu Vlad a numit o persoană care a decedat între timp, fostul secretar al județului – Rodica Vrabie. Cât despre implicarea lui Liviu Dragnea, acesta a evitat orice legătură cu  ”domnul președinte”.

Martora Maria-Loredana Zaman a afirmat, la rândul ei, că nu a sesizat nimeni din conducere că, deși figurau patru angajate la serviciul în care era încadrată, lucrau efectiv doar două, iar ea nu a întrebat unde sunt celelalte. Singura persoană de la aceste audieri care a fost mai explicită și mai dornică de declarații exacte a fost Ioana Pește, inspector de personal, care a recunoscut că, din auzite, știa că Adriana Botorogeanu și Anisa Stoica lucrau la un partid politic. “Știau toți colegii. La nivelul Direcției se vorbea că cele două nu veneau la serviciu. Eu am fost întrebată de la Serviciul Contabilitate: da’ vedetele astea de ce nu vin la serviciu? Le-am spus că nu este treaba mea”, a încheiat Ioana Pește.

”Vedetele”, după cum le spun unii foști colegi, sunt citate să dea, din nou, declarații la Înalta Curte la termenul viitor pronunțat de instanță, pe 21 martie, ora 10.00, atunci când și inculpatul Liviu Dragnea este așteptat să se exprime cu privire la protecția pe care le-ar fi acordat-o sau nu celor două protagoniste ale celebrului dosar despre cum se fac angajările în Teleorman.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Your email address will not be published.

*