Dragnea, de la balconul Înaltei Curți: ”Nu pot să vorbesc. Îmi pare rău!”

în Actualitatea politică

Liviu Dragnea tot mai speră să scape de închisoare. Marți, Înalta Curtea a judecat recursul în casație și contestația în anulare depuse de fostul lider PSD.

Liviu Dragnea a fost adus la Curtea Supremă, marți dimineața, în jurul orei 9.00. Fostul lider PSD și-a făcut apariția la costum, fiind încătușat. De la balconul instituției de justiție, Liviu Dragnea le-a spus jurnaliștilor: Nu pot să vorbesc. Îmi pare rău!”.

Liviu Dragnea a formulat prin avocați, în 22 octombrie, recurs în casație, o cale de atac față de condamnarea de 3 ani și 6 luni în dosarul angajărilor fictive de la DGASPC Teleorman. De asemenea, fostul lider PSD a depus, tot la ICCJ, și o contestație în anulare în același dosar.

Marți, instanța supremă judecă ambele căi extraordinare de atac. Ședința e desfășoară departe de ochii presei și ai publicului…

Judecătorii au rămas în pronunțare, iar instanța urmează să stabilească dacă admit de principiu contestația în anulare făcuta de cei din dosarul DGASPC. Dacă se admite de principiu, judecatorii vor discuta fondul contestației în anulare, iar la final vor decide dacă o resping sau admit, în ultimul caz fiind anulată decizia definitivă de condamnare, iar Liviu Dragnea… eliberat.

Flavia Teodosiu, avocata lui Liviu Dragnea, a făcut primele declarații după ieșirea de la ÎCCJ. Aceasta spune că fostul lider PSD speră să petreacă sărbătorile acasă.

Update:

Completul de 5 judecători de la ICCJ a respins ca inadmsibilă contestația în anulare făcută de Liviu Dragnea, decizia fiind definitivă.

Decizii similare – de respingere a contestatiilor – au fost date și în cazurile complicelor lui Liviu Dragnea, Olguța Șefu și Floarea Alesu.

Pe de altă parte, un complet de 5 judecători de la Înalta Curte a admis în principiu o altă cale de atac extraordinară făcută de Dragnea, recurs în casație. Instanța a stabilit termenul de 14 ianuarie 2020 pentru judecarea pe fond a acestui proces.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Your email address will not be published.

*