Dragnea, atac fără precedent la Dăncilă în plină campanie electorală! Viorica a fraudat fonduri europene?!

în Actualitatea politică

Din spatele gratiilor, Liviu Dragnea lansează un atac necruțător la adresa Vioricăi Dăncilă. Fostul lider (actual pușcăriaș) o acuză pe cea pe care el a numit-o premier că ar fi fraudat banii Uniunii Europene în perioada în care era europarlamenar. În replică, Viorica Dăncilă l-a inclus pe Liviu Dragnea în categoria bărbaților care vor răul ei și al PSD. 

Într-o sesizare trimisă instanței, Liviu Dragnea o acuză pe Viorica Dăncilă de fraudă, fiindcă ar fi declarat un salariu fals pentru asistenta pe care a avut-o în România pe perioada cât a fost europarlamentar.
„Constituie sau nu fraudă/act ilegal care să aducă atingere intereselor financiare naţionale şi sau unionale activitatea generată exclusiv de un deputat din Parlamentul European[…]care în cadrul cabinetului său de deputat a avut angajat asistent local, pe care se presupune că l-a plătit cu bani viraţi din bugetul Uniunii şi pentru care deputatul,[…] nu a declarat salariul real al angajatului asistent local[…], astfel încât la bugetul naţional nu au ajuns, în intervalul februarie 2017 – ianuarie 2018, dar nici până în prezent, (…) impozitele calculate la salariul real virat de Parlamentul European?”

În baza acestei acuzații, avocații lui Liviu Dragnea cer sesizarea Curții de Justiție a Uniunii Europene în dosarul de la Curtea de Apel București în care contestă noua conducere PSD, stabilită la Congres.

În replică, Viorica Dăncilă a afirmat că nu se simte vinovată și l-a inclus pe Liviu Dragnea în categoria dușmanilor: ”La 7 care sunt impotriva mea al 8 lea nu mai contează. Eu vă garantez că de fiecare dată am respectat legea, nu mi-aș fi permis să fac așa ceva. Sunt vreo cinci sau șase firme care pot gestiona această direcționare a fondurilor și întâi achită toate obligațiile către stat și pe urmă merge la cel care beneficiază de acest contract de angajare cu europarlamentarul. Am toate documentele, nu îmi este frică, îmi este frică doar de Dumnezeu”.

Asistenta căreia Viorica Dăncilă îi plătea salariu european este Adriana Botorogeanu, membra PSD cercetată în dosarul angajărilor fictive de la Direcția de Asistență Socială și Protecție a Copilului Teleorman şi condamnată după ce a recunoscut faptele.

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

*