Dragnea află sentința în dosarul diplomelor false de ziua lui

în Actualitatea politică/Dezvăluiri

Monica Vasilescu

Câteva sute de ”genii” școlite fictiv la două universități fantomă din Alexandria, printre care și Liviu Nicolae Dragnea (că nu există infracțiune de care să nu fie acuzat) își așteaptă sentința. Judecătorii au amânat, din nou pronunțarea în acest dosar, termenul fiind dat pentru 6 decembrie, de Sfântul Nicolae.

Pentru cei care nu știu, în Alexandria au existat cândva două facultăţi neacreditate, care au făcut cel mai periculos trafic ce poate fi dezvoltat în educație: traficul cu prestigiu academic. Sute de studenţi ai acestor două universități – „Alexandru Ghica“ şi ”Europa Ecor” – au trecut fantomatic prin ciclul universitar la finalul căruia au obținut diploma, contra cost. Procurorii au descoperit că, la acea vreme, o diplomă costa până la 3500 de euro. Printre beneficiari au fost parlamentari, miniștri, primari, șefi din poliție şi funcţionari din instituţiile judeţene sau locale. 

Monica Vasilescu este redactor Realitatea.net și profesează ca jurnalist din anul 2007. Și-a început cariera în presa locală din județul Teleorman și a scris la mai multe publicații specializate pe investigații și subiecte anticorupție. A fost corespondent și colaborator al mai multor site-uri de știri în domenii precum: politic, social, eveniment, justiție. Este co-fondator al publicației Liber în Teleorman, premiată în cadrul Galei Superscrieri, în anul 2019, la secțiunea „Presă Locală”, cu diploma pentru "Curaj, Răbdare și Adevăr".

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

*