Dragnea află dacă scapă de condamnare pe 19 aprilie

în Actualitatea politică

Carmen Dumitrescu

Curtea Constituțională a României a amânat pentru data de 19 aprilie pronunţarea pe conflictul Parlament şi Înalta Curte de Casație și Justiție pe tema constituirii completurilor specializate în cazurile de corupţie, sesizare făcută de Florin Iordache.

Totul se întâmplă, după ce avocații lui Dragnea au găsit o lege din anul 2000, care pretinde că o sentință legată de infracțiunile de corupție nu poate fi emisă decât de un complet specializat în judecarea infracțiunilor de corupție. Acest argument nu a fost folosit în faza de fond a procesului, iar dacă acum, judecătorii Înaltei Curți de Casație și Justiție îl vor accepta, asta ar duce în mod automat la rejudecarea întregului dosar și l-ar scoate pe Dragnea de sub presiunea condamnării de trei ani și șase luni.

Între timp, la Înalta Curte de Casație și Justiție procesul angajărilor fictive de la DGASPC merge mai departe. Pe data de 15 aprilie, Liviu Dragnea urmează să fie audiat în fața completului de judecată, după ce în luna martie nu s-a prezentat la termen din cauza unei presupuse hernii de disc. Potrivit chiar lui Liviu Dragnea, intervievat de un post de televiziune central, la acest termen de pe data de 15 aprilie, va fi prezent la audiere.

Jurnalist de investigație și autor. Co-fondator al publicației Liber în Teleorman, corespondent Europa FM, colaborator al mai multor site-uri de știri. Absolventă a programului pentru jurnaliști de investigație “Edward R. Murrow”, finanțat de guvernul SUA. Specializare în Fact-Checking la Poynter Institute, Florida. Autoarea a cinci cărți de beletristică, cea mai recentă apariție editorială a sa fiind romanul Cei Care Nu Mint.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Your email address will not be published.

*